Zo scoor je tijdens de solden

Heb jij al een solden verlanglijstje voor 2020? Of je nu heerlijk ouderwets wat bij elkaar kribbelt op een stukje papier of al eindeloos veel vastgeklemd hebt op je Pinterest-bord, onze tips voor solden must haves kun je ongetwijfeld gebruiken om de beste koopjes te doen!

Kies tijdloze snitten

Regel 1: de solden zijn er om je modieuze voorraad aan te vullen met all-timers, basics, de favorieten. Noem het hoe je wil, koop slim in. De stelregel is om enkel stukken te kopen die je écht nodig hebt, en dus geen temporele tierlantijntjes die binnen een etmaal weer volledig van het schouwspel verdwijnen.

Ga voor persoonlijke kleuren

Ga op zoek naar kleuren die je verschijning en persoonlijkheid naar een hoger niveau tillen. Weet je niet welke kleur(en) jouw ding zijn? Raadpleeg eens een kleurenconsulent of doe een online kleurtypetest. Dokter Google weet je meteen een kleurendiagnose te serveren!

Textuur voor de lange duur

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Laat je niet verleiden door goedkope, niet-duuzame stofjes. Je wilt immers kunnen terugvallen op degelijke items die de tand des tijds wel voor een jaar of vijf kunnen doorstaan. In de solden kun je prachtige lederen, satijnen, precieuze wollen of jeans kledingstukken kopen.

Maak jacht op accessoires

Niks roept meer ‘Solden!’ dan accessoires. Tijdes deze periode kun je dan ook de beste accessoires inslaan. Die ene bijzondere handtas, die mooie sjaal, die knappe ring of dat verleidelijke paar oorringen. Items die anders veel te overpriced zijn komen net ietsje dichterbij nu…

Volg stijlvoorbeelden

Heb je moeite met het zien van het totaalplaatje? Tegenwoordig is het niet moeilijk om je te laten inspireren. Ga eens gluren op Instagram en Pinterest, en stel je wishlist samen aan de dressing van de personen die je fascinerend vindt.

 

Mantel,adviesprijs: 249,99 euro, www.fabiennechapot.be

Sneakers, adviesprijs: 99 euro, www.veja-store.com

Jumpsuit, adviesprijs: 199 euro, www.scotch-soda.com

Trui, adviesprijs: 69,95 euro, www.mbym-shop.com

www.paulsmith.com

Mandy Kourkouliotis