Klik hier, scan en ontdek meer

Een enchilada is een opgerolde tortilla overgoten met een lekker sausje. Dit typisch Mexicaans gerecht is lekker als snack, en dat voor groot en klein!

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 8 kleine tortilla’s
  • 2 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 150 g geraspte kaas; Brugge Belegen of Postel hard
  • 300 g kipfilets, in reepjes
  • blik kidneybonen
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 600 ml passata
  • olijfolie
  • peper en zout
  • potje zure room

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de paprika’s in reepjes en de rode ui in halve ringen. Kruid de kippenreepjes met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.

Snipper de look fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.

Giet de bonen in een vergiet en spoel onder stromend koud water.

Bak de paprika’s, look en rode ui in olijfolie beetgaar. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de passata, peterselie en kidneybonen toe en kruid met peper en zout. Laat 2 minuten pruttelen.

Verdeel 2 eetlepels van de vulling over een tortilla. Strooi er wat geraspte kaas over en rol op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.

Verdeel de resterende saus over de enchilada’s en strooi er nog wat extra kaas over.

Plaats 15 minuten in de oven. Werk af met de lente-uitjes.

Serveer met zure room.

I.s.m. Lekker van bij ons