Zo kies je het perfect overhemd

Hemden bestaan er voor alle figuren, dus het hemd dat jouw figuur flatteert, dat bestaat ook! Lezers Tom en Hans wouden weten welk hemd hen op het lijf staat geschreven. Samen met cityfashion.be zochten én vonden we het perfecte hemd!

Wanted: een bredere borstkast en schouders
Om je torso een instant boost te geven kies je best voor een slim fit. Deze snit sluit mooi aan in de taille waardoor je optisch een V-vorm creëert. Door je taille te accentueren, geef je je borstkast alvast wat meer gewicht.
Kijk vervolgens naar de schoudernaad: deze moet precies op je schouderrand vallen. Wanneer de naad onder je schouderrand stopt, creëer je afhangende schouders, het tegenovergesteld van wat je nodig hebt.
TIP: laat de twee bovenste knoopjes van je hemd open, zo lijken je schouders nog net ietsje breder.
Don’t: een recht hemd of hemd met regular fit: deze pasvorm toont al snel ‘te groot’ waardoor je smaller lijkt dan je bent.

Wanted: de perfecte camouflage voor een buikje
Heb je een buikje en zou je dat wel wat willen wegwerken? Dan kies je best voor een hemd met regular fit. Hoe verleidelijk het ook mag zijn om je hemd een maatje groter te nemen: doe het niet. Eender welk kledingstuk dat je te groot (of te klein!) draagt, zal je zwaarder doen lijken dan je bent.
Zorg er daarom voor dat het hemd comfortabel zit ter hoogte van je buik én let er op dat de mouwen niet te breed zijn. Vervolgens kun je het hemd indien nodig een beetje laten innemen aan de achterkant. Kies voor een hemd in een neutrale kleur en vermijd grote, drukke prints.
Don’t: een hemd in een felle kleur, met grote print, of in een te dunne stof waarin al je vormen aftekenen.

Dit hemd geeft je instant een bredere borstkast en smallere taille. Collectie: Sailing Comp, 44,95 euro

De mouwen van dit overhemd zitten niet te los en ook rond de buik past dit hemd mooi. Collectie: Hugo Boss, 109 euro

I.s.m. Cityfashion