Zo breng je luxe in je garderobe

Wie zet zichzelf niet eens graag in de bloemetjes met een luxueuze outfit? Ook dit najaar heb je recht op een stijlgids vol luxe-items die je hart en mogelijks je garderobe zullen veroveren. Maar wat betekent luxe nu eigenlijk? Jet gidst je doorheen de essentials van een luxueuze outfit met enkele nuttige tips.

Tip: met tijdloze stukken zit je altijd goed. Voorzie een aantal stukken in je kast die trend na trend kunnen overleven. Een blazer of een lederen perfecto die je als gegoten zit en quasi bij elke outfit past.

Tip: kies voor duurzame materialen die zowel hoog op esthetisch als kwalitatief vlak scoren. Een item hoeft niet prijzig te zijn om er duur uit te zien, het belangrijkste is dat de materialen lang mee gaan en enigszins mooi blijven na enkele keren gedragen te hebben. Wees niet bang om te investeren in een duurder item, deze levert je een jarenlange modieuze return on investment op. Een deftige mantel is tenslotte je stijlvisitekaartje want dit is wat mensen eerst zien wanneer je over straat loopt.

Tip: volg je eigen voorkeuren en wees geen slaaf van de trends. Kies items uit die je identiteit kracht bijzetten. Een modieuze persoonlijkheid heeft een signature style die je herkent aan unieke details. Je hoeft daarom niet de zotste kleurencombinaties te dragen, maar wees allesbehalve doorsnee op je eigen, comfortabele manier. Speel een subtiele print uit, kies voor een opvallend paar schoenen, leg de nadruk op je accessoires… Zolang het maar een accent is dat je stijl typeert!

Jurk, Minus, adviesprijs: 119,95 euro, www.minus.dk

Blazer, Xandres, adviesprijs: 199 euro, www.xandres.com

Herenhorloge, Luxury for men, adviesprijs: 169 euro, www.luxuryformen.com

Overhemd, Selected, adviesprijs: 49,99 euro, www.selected.com

Uit de collectie van Caroline Biss

Mandy Kourkouliotis