Klik hier, scan en ontdek meer

Nu de kappers alweer een tijdje gesloten zijn, kriebelt het misschien om zelf je pony bij te knippen. Toch is het goed om deze tips & tricks niet uit het oog te verliezen. En bekijk vooraf zeker ook één van de vele instructiefilmpjes die je op YouTube vindt.

Stap 1. knip op droog haar

Je kapper is geoefend genoeg om op nat haar te knippen. Maar voor een niet professional is het veiliger om op droog haar te knippen. Zo kan je veel beter inschatten hoe kort je pony na het knippen zal zijn. Nat haar maakt het haar immers ietsje langer waardoor het risico bestaat dat je je pony te kort knipt.

Stap 2. verdeel je pony in drie delen

Gebruik een kam om de pony van de rest van je haar te scheiden. Verdeel je pony vervolgens in drie verschillende secties: een middenvlak dat net zo breed is als je neus, en een linker- en rechterkant. Zorg dat er géén haar bij zit wat nog niet bij je pony hoort.

Stap 3: verticaal knippen

Begin met het knippen van het middelste stuk door kleine opwaartse knipjes te maken. Dit dunt je haar wat uit, zodat je geen harde lijn krijgt. Dat zorgt ervoor dat je bij de volgende stap makkelijker kunt knippen.

Stap 4: knip niet te veel

Wanneer het haar fijn genoeg is geknipt, kun je je gewenste lengte bepalen en het haar afknippen. Knip niet te snel en te veel af, begin met kleine stukjes. Je kunt er altijd meer afhalen wanneer het nodig is.

Stap 5: middenstuk als gidslijn

Is het middengedeelte goed gelukt? Pak dan een klein plukje van het geknipte deel als ‘guide’ voor de rest. Ga dan naar de linker- of rechterkant en herhaal stap 3 en 4. Zorg ervoor dat, wanneer de pony samenvalt, het goed aansluit aan het middelste stuk en het gelijk geknipt is. Als dit er goed uitziet doe je hetzelfde met de andere kant.