Trends top 3

Geloof ons als we zeggen dat het modevoorjaar van 2019 één van vele contradicties is. We zoomden in op enkele trends die zopas werden voorgesteld tijdens de vier prestigieuze modeweken van New York, Londen, Milaan en Parijs. Jet filterde speciaal voor jou een draagbare SS19-selectie.

Trend 1: Natuurtinten

No more beige? Als je al genoeg had van zachte tonen in 2018, dan moeten we je teleurstellen. Als je wél fan was, dan hebben we goed nieuws: natuurtinten zoals terracotta, bruin en saliegroen zullen de voorjaarscollecties van vele modelabels domineren. Denk aan parka’s, palazzobroeken, maxidresses en hemdjes in zachte tonen.

Trend 2: Geometrie

We worden overladen met geometrische en zelfs psychedelische prints dit jaar. Vooral in je keuze voor broeken en jurken kan je deze trend laten doorschemeren. Combineer een bonte print met een basiskleur. Kies je voor een jurk met een druk lijnenspel bijvoorbeeld, hou dan  je accessoires simpel.

Trend 3: Neon

Dit is een trend die je van mijlenver – letterlijk en figuurlijk – ziet aankomen. Fluorescerende kleuren eisen dit jaar zonder pardon in je garderobe. We zien veel neongeel, -roze en –oranje. Aangezien deze kleuren al een aanslag op sommige gevoelige ogen zijn, counter je best tegen met een basistint zoals beige. Ook jeans – liefst de gebleekte versie – werkt bijzonder goed samen met neon. Het is een nostalgische knipoog naar de vrolijke eighties.

Collectie Elisabetta Franchi

Collectie Giovane, adviesprijs: 169 euro

Collectie Filippa K

Jurk caroline Biss, adviesprijs: 240 euro

Mandy Kourkouliotis