Wat zijn de trends in tuinmeubelen en hoe onderhoud je ze? Een nieuwe tuinmeubeltrend die je alvast moet onthouden is low dining. Lekker relax en gezellig, zoals in het oude Rome. Wij geven inspiratie en onderhoudstips.

Lekker loungen
Volledig uitgestrekt op de grond, net zoals de Romeinen dat deden, is ondertussen wel ingeruild voor het comfortabelere loungen in allround meubilair. Match je outdoor-loungeset of –stoelen met een lage eettafel en geniet van een extra luxueus gevoel aan tafel.

Styletto high lounge tafel en Organix lounge opstelling van Royal Botania
royalbotania.com 

Mixen maar
Wie graag wat afwisseling heeft en over voldoende plaats beschikt, kan verschillende hoogtes integreren. Want vandaag tafel je low, normal en high. Elke hoogte heeft z’n voordelen: laag voor een portie chillen, normaal voor een klassiek etentje en hoog voor de nieuwsgierige aagjes in het gezelschap.

Tribu Amanu lounge
tribu.com

Zo onderhoud je teaken meubelen

1. Goed nat
Maak je teaken tuinmeubelen eerst goed nat met de tuinslang. Gebruik nooit een hogedrukreiniger om te vermijden dat je het hout beschadigt.

2. Borstelen maar
Reinig vervolgens de meubelen met een lauwwarme sop van soda en groene zeep. Gebruik een zachte of harde borstel of een vochtige doek. Door altijd schoon te maken in de lengterichting van de houtnerf voorkom je dat je het hout beschadigt, zeker als je een harde borstel gebruikt bij het schoonmaken.

3. Eerst drogen dan oliën
Het aanbrengen van een laag teakolie is in feite alleen noodzakelijk als je de natuurlijke kleur van het hout wilt behouden, maar het zal het hout ook wat beter beschermen dan alleen de behandeling met groene zeep en soda.