Top 5 woontrends

Hoe saai zou het zijn om jarenlang in hetzelfde interieur te vertoeven? Je omringen door dingen die je mooi vindt, geeft je een instant boost en maakt je in no time goedgezind. Zin in iets anders? Wij geven je hier de nodige inspiratie. Maak hier kennis met dé woontrends van dit voorjaar.

Trend 1: blauw
De trendkleur voor dit jaar? Dat was, is én blijft dus nog een tijdje blauw. Blauwtinten roepen een gevoel van kalmte en evenwicht op. Blauw werkt ook goed met het hippe oker of oudroze.

Trend 2: terrazzo
Ook terrazzo is helemaal terug van weggeweest. Deze gespikkelde natuursteen, die in de jaren zeventig furore vierde, is aan een echte opmars bezig. Beetje krap bij kas om heel je badkamer, keuken of gang een terrazzo-make-over te geven? Geen probleem: je vindt ook mokken en kandelaars gehuld in het leuke gespikkeld jasje.

Trend 3: ronde vormen
Ronde stoelen, tafels, lampen: cirkelvormige items zijn niet meer weg te denken uit de interieurwereld.

Trend 4: jungle
De jungletrend lijkt een blijvertje te worden. En daar hebben wij geen problemen mee: kamerplanten, tropisch behang, vlinders, bloemen en bladeren,…we love it!

Trend: opvallend behang
Kruip uit je comfortzone en bekleed een hele wand met opvallend behang. Verschillende kleuren, prints, structuren: maak van je muur een echte blikvanger.

Trend 5: koraal
Volgens Pantone wordt koraal wordt de kleur van 2019. De zacht koraalrode tint is geïnspireerd op de onderwaterwereld. Het is een vrij heftige kleur dus je hele living in het trendkleurtje verven is misschien too much. Maar leef je maar uit met woonaccessoires: kussens, dekbedovertrekken, lampen, bloempotten in een koraalroze kleur. Of voor de durver: een koraalrode sofa.

 

 

Zetel, adviesprijs: 1495 euro, www.leolux.be

Bueau, adviesprijs: 563 euro, www.laredoute.be

Zetel, prijs op aanvraag, www.mariescorner.com

Zetel, adviesprijs: 399 euro, www.sofacompany.com

Inge Moermans