Als er iets is dat vorig jaar helemaal ingeburgerd geraakte, dan is het wel thuiswerken. En dat betekent dat we heel wat meer tijd doorbrengen aan onze tot bureau omgevormde keukentafel of – als je bij die gelukkigen hoort – in een aparte bureauruimte. Dus dan kun je het best zo aangenaam mogelijk maken, toch? Onze tips om thuiswerken succesvol vol te houden.

door: Isabelle Ignoul

Scheid privé en werk zo veel mogelijk. Oké, het is gezellig aan die keukentafel, maar probeer toch niet (te veel) te werken in je privéruimtes. Zo kun je ook in je hoofd makkelijker de knop omdraaien én voorkom je dat je blijft werken.

Gedaan met werken? Maak er dan een goede gewoonte van om elke keer je documenten op te ruimen. Niemand van je collega’s die er naar zal kraaien maar zo krijg je meer rust in je hoofd.

Geen aparte bureauruimte in je huis? Claim dan een vast hoekje van de woonkamer, bij voorkeur aan het raam. Daglicht is belangrijk voor je productiviteit.
Investeer in een paar ergonomische tools, zoals een laptophouder, een ergonomische muis, eventueel polssteunen en… een ergonomische bureaustoel. Zo voorkom je nek-, schouder- en rugklachten. Je kunt hiervoor ook de hulp inroepen van een ergonomisch expert.

Houd het netjes: Orde in je bureau is orde in je hoofd. Dus zorg ervoor dat je voldoende bergruimte hebt, en voor alles een vaste plek. Kwestie van geen tijd te verliezen als je voor de zoveelste keer op zoek moet naar die verdwaalde perforator of schaar.

Een vleugje groen in je kantoor is altijd leuk. Planten zijn niet alleen mooi, ze brengen rust én bepaalde soorten zuiveren de lucht. Dus goed voor je gezondheid en je productiviteit. De Monstera of gatenplant is een echte topper voor in je bureau!