Klik hier, scan en ontdek meer

Zo doe je dat

Grijze haren hebben vandaag helemaal geen grijze-muis-gehalte meer. Integendeel, die zilverkleurige lokken zijn helemaal hip. Geen zorgen dus als je er weer es eentje spot!

Pinterest-hit
De Pinterest-statistieken liegen er niet om: er wordt meer dan ooit gezocht op de zoekterm ‘grijs worden’. De trend startte al in 2018, maar zet zich ook in 2019 verder. Volgens onderzoekers en psychologen is dat te verklaren door het feit dat mensen steeds meer zelfvertrouwen krijgen en zichzelf omarmen zoals ze zijn. Goed nieuws dus!

Weg met de  gele schijn
Na verloop van tijd kunnen grijze haren een gele schijn krijgen. Natuurlijk grijs haar bevat immers geen pigment waardoor het makkelijk kleur kan opnemen, bvb. door zonlicht, zwemmen (chloor), roken,… Maar ook voeding en medicatie kunnen een rol spelen.
Gebruik daarom twee tot drie keer per week een zilvershampoo. De blauw-paarse ondertoon neutraliseert de gele kleur. Laten even intrekken voor een optimaal resultaat. Opgelet: gebruik het niet té vaak, anders krijg je een paarse schijn.

Leg je grijze haren in de watten
Omdat grijze haren minder glans en souplesse hebben, is het belangrijk om ze extra goed te verzorgen. Gebruik daarom altijd een haarmasker en conditioner. En na het stylen eventueel nog een glansspray.

Wist je dat
… een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot grijs haar?
… grijs haar eigenlijk een fabeltje is? Je krijgt geen grijze haren, maar grijze haren ontstaan doordat er geen melanine meer wordt aangemaakt in de haarzakjes. M.a.w.: je haar wordt pigmentloos en pigmentloos haar is altijd wit. Het haar lijkt grijs omdat er witte haren tussen je eigen haarkleur zitten.
… grijze haren stugger en droger zijn door het gebrek aan melanine of pigment?

Isabelle Ignoul