Klik hier, scan en ontdek meer

Heb je een hekel aan afwassen? Goed nieuws: voor dit stoofpotje van kip, champignons en aardappelen heb je maar één pot nodig. En alsof dat nog niet genoeg is: dit éénpansgerecht is makkelijk klaar te maken én super smaakvol.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 kippenbouten
  • 1 preistengel, in ringen
  • 200 g champignons
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in hapklare stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • enkele takjes tijm
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 4 plakjes gerookt spek, klein gesneden
  • 125 ml droge, witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 ml room
  • 1 el bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding: 

Kruid de kippenbouten met peper en zout, bestuif met wat bloem en bak ze aan alle kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan.

Bak de prei, look en spek in dezelfde pan goudbruin. Giet er eventueel nog een scheutje olijfolie bij. Doe er de kip terug bij.

Halveer de grootste champignons en voeg alles bij de kip. Bak 2 minuten verder.

Voeg de aardappelen, wijn, bouillon, tijm en dragon toe en laat 30 minuten op een laag vuur sudderen tot de kip zacht is.

Roer er tot slot de room door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

i.s.m. Lekker van bij ons