De schoonheid van het ouder worden is een topic dat onze maatschappij blijft bezighouden. Wetenschappers zijn steevast op zoek naar methoden om de tijd te vertragen. Om onze jeugdige blik vast te houden grijpen we weleens naar anti-aging producten en cosmetische ingrepen, maar ook door kleding kun je je voorkomen verjongen. Wij geven je de beste tips voor een stijlvolle look op elke leeftijd!

1. Zorg voor goede ondersteuning
Toegegeven: na de dertig steken de eerste kwaaltjes van het verouderingsproces de kop op. Je huid is niet meer zo strak als vroeger, je bent een beetje bijgekomen of net andersom… In dat geval is het goed om aan ondersteunend ondergoed te denken. Je goed in je vel voelen begint bij een stevige basis zodat je je geen zorgen over je buikje, die bultjes op je dijen of je decolleté moet maken. Voor alles is een oplossing!

Lingerieset, Hunkemöller, 27,99 euro (bh) en 17,99 euro (slip), hunkemoller.be 

 

2. Comfy maar chique
Stijlvol ouder worden begint bij het accepteren dat je je lichaam van weleer niet meer hebt, en dat het geen probleem hoeft te zijn. Hou van je lichaam hoe het op dit moment is, en omarm het met de juiste stukken. Hijs jezelf niet meer in te strakke toestanden maar zoek naar comfy items met een klassevolle uitstraling die je lichaamsvormen elegant uitspelen.

Jurk, Xandres, 249 euro, xandres.com                 Mantel, Uniqlo, 79,90 euro, uniqlo.com

Broek en jasje, Scotch & Soda, 129,95 euro (broek), 214,95 euro (jasje)

3. Minder is meer
Vermijd te bonte prints en kleuren. Doe meer met minder. Kies voor tijdloze stukken en serene kleuren. Een motiefje kan zeker, maar laat het subtiel zijn.

Parka, Patrizia Pepe, 618 euro, patriziapepe.com     Suède Jas, Ikks, 495 euro, ikks.com

4. Een spel van accessoires
In plaats van uit te pakken met de nieuwste trends, focus je beter op accessoires. Hou je kleding eerder neutraal en laat je look spreken met een knap stel juwelen. Die mag je zeker een centrale rol laten spelen: draag bijvoorbeeld een opvallende halsketting of een spraakmakende ring.

Armband, Tiffany, prijs op aanvraag, tiffany.com       Schoenen, Tamaris, 69,95 euro, tamaris.com

 

4. Laat je zelfvertrouwen pieken
Het grootste geheim van een charmante look op leeftijd? Draag je outfit met zelfvertrouwen! Niets is mooier dan iemand die zelfacceptatie uitstraalt én uitspeelt. Een stijltip voor elke leeftijd trouwens. Laat je niet van de wijs brengen door wat anderen van jou zouden kunnen denken. Jij voelt je goed in je vel en dat is het allerbelangrijkste!

Uit de collectie van Arket.com