Eerlijk is eerlijk: we hebben allemaal weleens een slechte nacht achter de rug. In veel gevallen is dit – jammer genoeg – meteen van ons gezicht af te lezen door de donkere wallen onder onze ogen. Deze easy peasy backstagetrucjes helpen je die eerste ‘je ziet er zo moe uit’-indruk te vermijden.

Hoe ontstaan donkere wallen?
Komkommerschijfjes? Koude theezakjes? Peperdure oogcrèmes? Oké, we snappen het. Je hebt intussen zo’n beetje alles geprobeerd, maar je raakt maar niet af van die vervelende donkere wallen onder je ogen. Hoewel je genen een belangrijke rol spelen, zijn er talloze andere factoren die donkere kringen in de hand werken. De huid rondom je oog is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht, waardoor deze kwetsbaarder is voor allerlei invloeden van buitenaf. Seizoensverandering, slechte eetgewoontes, stress, onvoldoende hydratatie, alcohol en ja zelfs te veel op je smartphone zitten … kunnen een mogelijke verklaring zijn. Het zal je dus niet verbazen dat een vermoeide en droge huid, meer sporen nalaat en het ontstaan van rimpels versnelt. Kortom: gevoelige huid rondom je ogen verdient extra aandacht en liefde, zeker nu we tijdens het najaar steeds vaker binnenblijven.

Ben je opgestaan met opgezwollen ogen of merk je de eerste tekenen op van veroudering? Bij zo’n SOS-momentjes, heb je best altijd een hydraterende oogcrème  achter de hand. Zo is de Age Perfect Golden Age Revitaliserende Roze Verzorging van L’Oréal Paris een absolute must-have in je dagelijkse skincare routine.

Breng zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een dun laagje aan op je oogcontouren. Nog een voordeel van deze oogcrème: je ziet er ’s ochtends instant wakkerder uit!

Merk je de eerste tekenen van huidveroudering op zoals rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping? Dan is de Anti-Age Oogcrème van de Jeugdigheid van La Provençale Bio een makkelijke manier om je huid te hydrateren en de oogcontouren te beschermen. Dag na dag wordt de huid beter gehydrateerd, gladder en zullen je donkere kringen en wallen verdwijnen.

Tip: Breng een kleine hoeveelheid oogcrème aan met je ringvinger en wrijf het van binnen naar buiten onder je ogen. Laat het een paar minuten intrekken en klaar!

Concealer to the rescue

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar heb je echt alles geprobeerd en zonder het gehoopte resultaat ondanks oogcrème en –masker? In dat geval wordt het tijd  voor de briljantste uitvinding ooit, genaamd concealer. Hoe wanhopig de situatie er ook uit ziet, met de juiste concealer voor je huidskleur, kan je zelfs die vreselijke TL-lampen op je werk triomferen!

Wist je dat? In tegenstelling tot wat soms beweerd wordt, is het belangrijk om eerst je concealer aan te brengen en dan pas je foundation.