Bladerdeegkerstboom met boerenkoolpesto en kaas

 

 

4 personen
(Voor)bereidingstijd: (25)20 minuten

Ingredi├źnten:
2 vellen bladerdeeg
100 g boerenkool
1 teentje knoflook
2 el pijnboompitten
1 el citroensap
40 g geraspte Oud Brugge of Flandrien, gerijpt
1 eidooier
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze
Snijd de harde nerven van de boerenkool weg. Doe ze in een blender, samen met de gepelde look, pijnboompitten, citroensap, kaas en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn. Kruid de pesto naar smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
Rol een vel bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam.
Bestrijk de volledige kerstboom met de pesto.
Dek de boom af met het tweede vel bladerdeeg en snijd rond de met pesto bestrijkte kerstboom. Snijd en verwijder het teveel aan deeg.
Maak aan beide kanten ongeveer 7 inkepingen om de takken van de boom te vormen. Zorg dat de takken 2 cm hoog zijn.
Draai elke tak voorzichtig spiraalsgewijs om.
Bestrijk de boom met de losgeklopte eidooier.
Zet 20 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.