Klik hier, scan en ontdek meer

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 preiwitten
  • 1 broccoli
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 ml room

Bladerdeegvormpjes:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 50 g gemalen kaas
  • 1 el maan- of sesamzaadjes
  • Kleine uitsteekvormpjes naar keuze

Bereiding:

Pel en snipper de ui grof. Pel en pers de knoflook fijn met een knoflookpers, of snipper fijn.
Snijd de preiwitten en broccoli in grove stukken. Schil de aardappel en snijd in kleine stukjes.

Smelt een klontje boter en bak hierin de ui, knoflook, prei en broccoli. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bak de groenten gedurende 10 minuten op een medium vuur.

Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.  Mix de soep heel fijn. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C

Steek intussen met kleine vormpjes figuurtjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat, bestrijk met eigeel en bestrooi de helft van de figuurtjes met gemalen kaas en de overige met maanzaadjes.
Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.

Leg bij het serveren in elk kommetje enkele vormpjes bladerdeeg.

Recept: Lekker van bij ons