Voor 4 personen:

•             1 l melk

•             130 g dessertrijst

•             75 g suiker

•             saffraan

•             2 eidooiers

•             vanillestokje

•             kaneel

Bereiding:

Bereidingstip: gebruik bij voorkeur hoevemelk of bij gebrek, gepasteuriseerde of UHT-melk.

Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de verse volle melk aan de kook. Doe er suiker, vanillemerg, het kaneelstokje en de saffraan bij. Laat de rijst in de melk glijden en houd hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje tot hij gaar is.

Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap. Doe eventueel nog een klontje hoeveboter bij de warme rijstpap.

Dien de rijstpap op met bruine suiker.

I.s.m. Lekker van bij ons

“Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan."
Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close