Ruitjes, lijnen, florals… Dit najaar zijn prints niet meer weg te slaan uit onze garderobes. Maar hoe dragen we ze? Wij geven je een paar praktische tips om een fashion faux van formaat te voorkomen.

Door: Mandy Kourkouliotis

Zo combineer je ruitjes:

Deze print komt quasi elk najaar terug en is geliefd bij man en vrouw. Met het motief zelf kun je niet veel verkeerd doen, maar wél met de hoeveelheid geruite items die je draagt. In sommige gevallen kun je ruiten op ruiten dragen, maar wij raden je aan om maar voor 1 mode-item per look in ruitjes te gaan. Werk je outfit af met een paar stoere boots of een lederen broek.

Zo combineer je strepen:

De gouden stelregel bij strepen luidt als volgt: als het je lichaam flatteert, draag het. Ben je klein? Vermijd dan absoluut horizontale strepen. Die laatste draag je wél als je liefst wat volume aan je lichaam wil toevoegen. Ben je vanonder breed? Draag een broek met verticale lijnen.

 

Zo combineer je florals of elke andere drukke print:

Ook hier beperk je je look tot één mode-item met een print. Draag je bv. een floral maxidress, werk je outfit dan af met een monochrome mantel die verdergaat op de kleurcode van de print. Ook leuk: contrasteer een print met een statement kleur door bv. een felgekleurde trui te dragen.