Ovenschotel met wijting en winterse groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de aardappelpuree:

600 g zachtkokende aardappelen

100 ml melk

50 g boter

½ kl gemalen nootmuskaat

Voor de gegratineerde groenten:

300 g wortelen

300 g pompoen

200 g pastinaak

ui

½ kl gemberpoeder

½ kl gedroogde tijm

½ kl gedroogde oregano

2 el vloeibare honing

Voor de walnotencrumble:

2 el gehakte walnoten

1 teentje knoflook

2 el verkruimelde beschuit

1 el gehakte peterselie

1 el maïsolie

Voor de ovenschotel:

Een met boter ingevette ovenschotel

500g wijtingfilets zonder vel

peper en zout

Bereiding:

Maak de aardappelpuree: Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen en meng er de boter en melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Maak de gegratineerde groenten: Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de wortelen, pompoen, pastinaak en ui. Snijd in grove stukken. Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met gemberpoeder, tijm, oregano, peper en zout. Sprenkel er de honing over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Maak de walnotencrumble:Verkruimel de beschuit en meng er de gehakte walnoten, het uitgeperst teentje knoflook en de gehakte peterselie onder. Voeg de olie toe en roer tot een crumble.

Stel de ovenschotel samen:

Verdeel de puree over de bodem van de met boter ingevette ovenschotel, leg er de gegratineerde groenten op en daarop de rauwe visfilets. Strooi hier de crumble over en zet nog 15 minuten in de oven tot de vis een korstje krijgt.

  •  
i.s.m. Lekker van bij ons

“Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan."
Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close