Crèmes, serums, maskers … er is heel wat op de markt om je huid gezond en zijdezacht te houden. Maar omdat een extra huidhulpje geen kwaad kan, zeker niet als de tand des tijds zich laat voelen, zijn er ook een paar tools om je huid in topconditie te houden. Dit zijn onze favorieten.

 

1. Jade roller

De jade roller is al even een hit in beautyland. En terecht, want deze gezichtsmassageroller uit jade stimuleert de productie van collageen en elastine, minimaliseert poriën en ontspant de gezichtsspieren, waardoor rimpeltjes vervagen.

Hoe gebruik je de jade roller?

  1. Maak je gezicht en roller goed schoon.
  2. Breng een beetje olie, crème of serum aan op je gezicht.
  3. Rol altijd van binnen naar buiten. Begin bijvoorbeeld op je neus, en rol je jukbeenderen en wangen richting je oor. Of begin aan je kin en rol over je kaak richting je oor.

 

2. Gua sha

Gua sha komt net als de jade roller uit China. Het wordt er al eeuwenlang gebruikt in (medische) behandelingen. De steen stimuleert de bloedsomloop, maakt de gezichtscontouren strakker en geeft je lymfesysteem een boost.

 

3. Eye Roller Ball

Voor wie regelmatig heeft van walletjes, donkere kringen of vermoeide ogen kan dit een eyeopener zijn. Het verkoelende effect van de roller ball pakt de vermoeide en gezwollen huid rondom de ogen gericht aan. Gebruik in combinatie met een oogcrème of –serum en masseer het zachtjes in met de roller ball.

 

4. Cleansing Pad

Grondig reinigen is een must voor een gezonde huid. Dit flexibele, zachte borsteltje masseert niet alleen het gezicht, maar verkwikt ook de huid en reinigt de poriën diep. Bevochtig eerst je gezicht, breng reinigingsmelk aan en masseer je gezicht met cirkelvormige bewegingen. Spoel af met water.