Klik hier, scan en ontdek meer

A house should be a reflection of who you are and what you love. Daar zijn we het helemaal mee eens: een interieur is iets persoonlijks. Maar we vinden het toch altijd fijn om ons een beetje te laten inspireren door de trends. Jij ook?

door Isabelle Ignoul

Trend 1: Terug naar de basis

Deze trend verbaast ons niet. We gaan steeds meer terug naar eenvoud en rust, naar natuurlijke materialen en zachte kleuren. Linnen gordijnen, licht hout, jute, rotan, keramiek … Back to basics, dus. De Scandinavische stijl, al even een vaste waarde in interieurland, past hier ook perfect in het plaatje.

Trend 2: Eyecatcher in huis

Een interieur laten knallen hoeft zich niet altijd te vertalen in kleurgebruik. Integendeel, met een paar (vervangbare) stukken kom je ook al een heel eind. Ga bijvoorbeeld voor een mooie, grote plant in huis, als je ruimte het toelaat natuurlijk. Nog enkele opties die in het oog springen: een opvallend wanddoek of een kunstwerk aan de muur. Of een speciaal stukje behang!

Trend 3: Vleugje klassieke chic

Een houten visgraatvloer, gouden of bronzen details, fluweel, prachtige tapijten, sierlijke lijsten aan de muur … De art-decosfeer van oude herenwoningen, in een modern jasje van een boetiekhotel, is nooit helemaal weggeweest. Een blijver van formaat!

Trend 4: Ambachtelijk en duurzaam

We ruilen massaproductie steeds meer in voor unieke, handgemaakte items en accessoires. Producten waar puurheid centraal staat en die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Denk aan tafels uit gerecycleerd hout of ambachtelijk gemaakte woonitems uit keramiek. Duurzaamheid ten top dus.

De meubels van de Raymonde-lijn worden gemaakt door La Ressourcerie Namuroise. Hiervoor gebruiken ze alleen hout van gerecycleerde meubels. Meer info op www.woodinspirations.be

Trend 5: Warme kleuren

Naast de eenvoud en rust in het interieur, zien we dit najaar ook steeds meer de trend van de warme kleuren, al dan niet gecombineerd met neutralere tinten. Roestbruin, diepbruin of olijfgroen: een vleugje herfst in je interieur is dit najaar natuurlijk wel een must. Geen voorstander van een drastische kleurverandering in je interieur? Ga dan voor subtiele accessoires in deze tinten.