Er loopt heel wat creatief talent rond op Limburgse bodem. En omdat we daar ontzettend trots op zijn, zetten we een aantal Limburgse designers in de kijker. Hun creaties scheren hoge – en soms zelfs buitenlandse – toppen.

Charlie Martens, Studio Mattes (Herk-de-Stad)


Het handgemaakte servies van Charlie Martens vliegt alvast ver over de grenzen. Wereldwijd gebruiken topchefs zijn huisgemaakte ambachtelijke creaties om hun gastronomische gerechten te serveren. Vanaf mei zal er ook voor particulieren een collectie op de markt zijn: Capsule by Mattes.
www.studio-mattes.com

Liane Castermans, Studio Liane Castermans (Lanaken)


In haar design- en keramiekatelier werkt Liane alle concepten uit tot een eindproduct. Daarbij vertrekt ze vanuit een 3D-geprint object om gipsen mallen mee te maken. De producten worden gegoten met gietklei en achteraf met de hand bewerkt en geglazuurd.
www.lianecastermans.com

 

Benny Conings en Bernd Tyskens, Atelier Haute Cuisine (As)


In 2009 richtten Benny Conings en Bernd Tyskens Atelier Haute Cuisine op. Geen culinair avontuur voor de duidelijkheid, maar net als koks proberen ze wel met verschillende ingrediënten een groter geheel te creëren, van lichtsculpturen en installaties tot objecten.
www.haute-cuisine.be

 

Pieter Stockmans,Studio Pieter Stockmans (Genk)


Al meer dan vijftig jaar is Pieter Stockmans veelgeprezen om zijn porseleinkunst. Van koninklijke bruiloften tot internationale top-restaurants en bekende musea, zijn creaties reiken tot in de verste hoeken van de wereld. Vandaag runnen zijn dochter Widukind en schoonzoon Frank Claesen de studio.
www.pietstockmans.com