Rood, oranje, bruin, bordeaux: de typische herfstkleuren zijn weer aan zet, met hier en daar een verrassende nieuwkomer zoals marineblauw. Het tussenseizoen – de befaamde Indian Summer – brengt enkele parels van trends met zich mee. Denk aan schattige co-ords, cardigans die snel aan en uit kunnen, comfy maar stijlvolle loafers en zwierige midi-rokken.

Schoenenswitch

Deze herfst schakel je feilloos van een chunky boot naar een loafer. Op regenachtige dagen kies je het best voor optie één in combinatie met een leuke midi-jurk of -rok. Draag je loafers onder een vlotte chino of leuke denim pantalon met een blazer. Blits op z’n Brits!

Peep toe met hak La Redoute

Peep toe met hak, La Redoute, Adviesprijs: 149 euro, laredoute.be

Layeren

Stem je outfit af op de kuren van het weer. Grauwe ochtend maar zomerse namiddag? Draag je outfit in laagjes en kies bij voorkeur voor een leuke cardigan die snel uit kan, hét item van deze herfst.

Cardigan Edited

Cardigan, Edited, Adviesprijs: 69,90 euro, edited.com

Midi-maat

Niet te kort, niet te lang: gun je benen nog die laatste zonnestralen. Breng de heerlijke seventies terug met rokken en jurken tot juist onder de knie. In een vloeiende satijnen textuur of een plissé design met een vintage print.

Mantel Caroline Biss

Mantel, Caroline Biss, Adviesprijs: 180 euro, carolinebiss.com

Herfstbasics

Wat je deze herfst écht niet mag missen in je garderobe? Een wit hemd dat overal bij past en een ‘statementtrui’ om het tussenseizoen wat te kleuren, een hippe en comfy co-ord-set en enkele ruige denimstukken.

Trui Eric Bompard

Trui, Eric Bompard, Adviesprijs: 465 euro, www.eric-bompard.com

Mandy Kourkouliotis