Zo creëer je de look

Langs buiten een ijzige look, vanbinnen een peperkoeken hart. Wie dit najaar de mode ‘serieus’ wil nemen, is het best gebaat bij de onverstoorde, schijnbaar eenvoudig ogende ‘minimal chic’ look. Maar wie iets van het vak kent, weet dat dit geen simpele styling vereist. Volg onze tips voor de Scandinavische geïnspireerde powerlook.

Vlakke tinten, geen prints
Regel 1: mijd elke vorm van prints. De minimal chic look is voor dames die een krachtig statement willen neerzetten. Geen frivole tierlantijntjes, maar een dosis au sérieux die de aandacht vestigt op subtiele elementen in de designs. Een unieke plooi, een bijzondere snit of een aparte kleur(encombinatie). Je zegt met weinig veel.

Meng niet meer dan drie kleuren.
Om te vermijden dat je minimalistische look in een warrig kleurenpalet verdwijnt, maak je een zorgvuldige kleurenselectie. Echte winners binnen deze trend: zwart op donkerblauw, beige, lichtgrijs en wit… De kleuren moeten aanvullen of zijn net tegenovergesteld.

Simpelheid siert
Mijd smokey eyes en hevige contouring: de make-up bij minimal chic blijft naturel. Hooguit een winged eyeliner en wat zachte gloss op de lippen. Houd je kapsel strak, in een knot, probeer een wet hairlook of ga voor een (lange) bob met kaarsrechte middenlijn.

Jas, & Other Stories adviesprijs: 199 euro, www.stories.com

Blazer, Patrizia Pepe adviesprijs: 224 euro, www.patriziapepe.com

Zonnebril Marni adviesprijs: 259 euro, www.marni.com

Schoenen Tamaris, 130 euro

Blazer, Paul Smith adviesprijs: 810 euro, www.paulsmith.com

Mandy Kourkouliotis