“Ik heb geen geheim masterplan voor de toekomst”

Marie Verhulst is nog maar 22 jaar, maar heeft er toch al enkele jaartjes in de media opzitten. Als Ghost Rocker beleefde ze haar vuurdoop bij de jonge tv-kijkers, ondertussen deed ze ook mee aan enkele VTM-programma’s, én onlangs werd ze het gezicht van Studio 100 TV. “Ik vind voor televisie werken leuk, maar ik leef van dag tot dag. Ik heb geen geheim masterplan voor mijn toekomst uitgestippeld.”

Mensen denken wellicht dat het evident was dat jij de job kreeg bij Studio 100 TV. Je bent de dochter van de grote baas.
Marie: “En toch was dat niet zo. Toen ik lucht kreeg van de audities hoorde ik meteen dat het minder voor de hand lag om een Ghost Rocker als gezicht van Studio 100 TV te kiezen. Maar ik mocht toch langskomen. Ik had het in mijn hoofd al losgelaten, en plots was er dat verlossende telefoontje. Het was spannend, want ik had nog nooit gepresenteerd.”

Heb je het met je vader Gert vaak over je televisiewerk?
“Best weinig. Werkgerelateerde dingen bespreken we niet echt. Tenzij ik er zelf over begin. Voor sommige mensen heb ik misschien een ‘bijzondere’ papa, maar zo zie ik dat niet. Ik heb nooit anders geweten dat mijn papa Studio 100 had. Voor mij is een topchirurg die wonderen verricht in het ziekenhuis even bijzonder.”

Is het lastig om ‘de dochter van’ te zijn?
“Ik werd er gelukkig nooit mee gepest op school. Ik heb altijd een fijne tijd gehad in de klas. Mijn punten waren ook steeds goed. Na de lagere school belandde ik vrij snel op het Leuvense Lemmensinstituut waar ik woordkunst-drama studeerde. Zeker in die richting keken ze vooral op naar mijn vader. Want wat hij deed, wilden veel studenten in mijn klas ook bereiken. Het enige nadeel was dat klasgenoten eerder om foute redenen bevriend met mij wilden zijn.”

Kwam die artistieke opleiding al vroeg op je pad?
“Ik was amper dertien jaar. Dat kwam niet zozeer door wat ik zag bij Studio 100. Ik wou acteren, meer was het niet. Dat plan begon op te borrelen toen ik als tienjarige Spring zag. Dat was toen een grote hype en het werd in de gebouwen van Studio 100 gefilmd. Af en toe kwam ik meekijken, en zei ik dat ik ook in Spring wou spelen. Toen besefte ik nog niet dat zoiets niet zomaar kon. Als je actrice wilt worden, is het Lemmensinstituut een goede basis. Mijn ouders vonden dat ook.”

Met een rol in Ghost Rockers kwam die droom dus al vroeg uit?
“Absoluut. Al kostte het me vier auditierondes en veel geduld en zenuwen. Het wachten vrat energie. Ghost Rockers startte pas op televisie tien maanden na de eerste opnames. In die tussentijd bereidde men ons goed voor op wat ons te wachten stond. Maar gelukkig kwam de herkenning heel geleidelijk. Plots herkenden kinderen mij, in plaats van mijn vader. Ik vond dat bizar. Vroeger kwamen mensen altijd vragen of ik een foto van hen met mijn papa wou nemen. Nu mag ik er zelf mee op. De tv-serie is afgelopen, maar we treden nog geregeld op.”

Je hebt na het Lemmens geen hogere studies meer aangevat. Bewust?
“Nadat ik was afgestudeerd, had ik het even helemaal gehad met studeren. Ik ontdekte al gauw dat er geen enkele studie was die me honderd procent aanstond. En ik weet van mezelf dat ik me niet helemaal kan opladen voor een studierichting die niet echt m’n ding is. Ik kreeg van mijn ouders de toestemming om een sabbatjaar te nemen. Maar na twee maanden kwam Ghost Rockers op mijn pad, en was er geen tijd meer voor studies. Ik kan me geen betere leerschool dan Studio 100 inbeelden, waar ik overal een handje toesteek. Maar stoppen met studeren was dus niet bewust.”

Wat doe je bij Studio 100?
“Ik assisteer momenteel de regisseur bij bepaalde producties, waaronder de Samson- en Plopshows. Ondertussen heb ik ontdekt dat televisie me meer ligt dan theater. Hoe het verder zal evolueren, weet ik zelf niet. Ik wil wel eens graag een programma presenteren voor volwassenen. Maar je hebt er een bepaalde maturiteit en uitstraling voor nodig. Die heb ik nog niet.”

De laatste tijd kwam je met Boxing Stars en 2 Sterren Restaurant vaak op tv. Bewust?
“Nee. Ze vroegen mij en ik had tijd. Het waren beiden geen tussendoortjes. Maar ik wil dan koste wat kost bewijzen dat ik het kan. En met 2 Sterren Restaurant kon ik aantonen dat vegetariër zijn al lang niet meer voor geiten wollen sokken-types is. We serveerden gerechten waarbij mensen hun vlees niet zouden missen. Dat heeft gewerkt. Het proeven van onze gerechten, gaf bij een klant de doorslag om vegetariër te worden.”

Ben je deze zomer op vakantie geweest?
“Geen tijd! Als kinderen vrijaf hebben, moeten wij net keihard werken. Ik ga altijd in het laagseizoen op vakantie. Laat me ook duidelijk stellen dat mijn job niet als werken aanvoelt. Als we met Ghost Rockers een klein uur optreden, is dat vooral plezier maken. Voor mij is dit de mooiste job die er is. Als je elke keer ziet hoe gelukkig je kinderen maakt, vergeet je de vermoeidheid.”

Tom Vets / Frank Abbeloos