“Ik heb lang gedroomd van een job bij de politie”

Mogen wij u voorstellen aan Evelyne Vaneetvelde? Ons covermodel, 25 jaar en afkomstig uit Denderleeuw. Tussen make-up en poseren door, maakten wij kennis met Evelyne en haar carrière als model.

Evelyne: “Al vanaf mijn 16 jaar doe ik modellenwerk. Eerst combineerde ik dit met mijn studies, maar sinds mijn 19de werk ik fulltime als model. Daarom heb ik mijn studies criminologie moeten stopzetten. Mijn ouders waren aanvankelijk niet blij dat ik stopte met studeren. Maar nu ze zien dat ik het goed doe als model, zijn ze super fier! Al heb ik lang gedroomd van een job bij de politie. Ik ben altijd al fan geweest van misdaadseries op tv en mijn studiekeuze voor criminologie sloot daar ook bij aan.”

Wat was de leukste opdracht die je tot nog toe mocht doen als model?

Evelyne: “Een tijdje geleden mocht ik in opdracht van een bruidsmodemerk naar Mauritanië. Het was een fantastische setting, daar in Afrika. Ik kijk er met veel plezier op terug. Ik ben ook fier op samenwerkingen met grote merken zoals Caroline Biss en de show die ik mocht lopen voor Natan.”

Wat vind je het moeilijkst aan model zijn?

Evelyne: “Dat je eigenlijk heel veel alleen bent. Je ben alleen onderweg, verblijft alleen op hotel, gaat alleen op restaurant, doet in je eentje castings,… Ik heb geen echte vrienden in de modellenwereld. Er heerst sowieso veel jaloezie onder modellen. Als je echt in het buitenland wil doorbreken moet je ook kunnen omgaan met de mentale druk. Je lichaam moet echt passen in het ideale plaatje. Tijdens castings is het normaal dat je heel kritisch bekeken wordt en vaak commentaar krijgt op je lichaam. Vaak moet je extreem op je eten letten en veel sporten. Omdat ik liever gezond en normaal wil eten en sporten, doe ik nog weinig opdrachten in echte modesteden als Milaan of Parijs. Daar verwachten ze dat je echt uitzonderlijk slank bent. Om die reden werk ik nu vaak in Duitsland. Daar moet je niet extreem slank zijn om als model aan de bak te komen.”

Hoe blijf je in vorm?

Evelyne: “Ik eet gezond, ga geregeld joggen of doe een work-out op de trampoline. Ik ben veganist en ben het gewoon om gezond te eten en veel zelf te koken. Het is een cliché om te denken dat ik als model niet eet, dat is dus zeker niet waar. Al zorg ik er wel voor dat het altijd gezond is.”

En wat doe je nog in je vrije tijd?

Evelyne: “Ik geef pianoles aan kinderen. Mijn schoonouders hebben een muziekwinkel. Zo ben ik er een beetje ingerold. Wie weet neem ik wel ooit de muziekwinkel van hun over.”

Wat zijn je verdere toekomstplannen?

Evelyne: “Sinds kort ben ik verloofd met mijn vriend. Hij is advocaat en heeft dus niks te maken met de modellenwereld. In 2022 gaan we trouwen. We willen ook graag kinderen. Ik hoop om tijdens mijn eventuele zwangerschappen te kunnen blijven werken als model. Er blijkt veel vraag te zijn naar modellen voor zwangerschaps-shoots. Dus dat komt goed uit 😊. Nadien zal het een kwestie zijn om weer terug in shape te geraken om het gewone modellenwerk verder te zetten.”

Stel dat je een dochter krijgt die zelf droomt van een modellen carrière. Welke raad zou je haar geven?

Evelyne: “Ik zou er an sich niks op tegen hebben als ze model zou willen worden. Maar ik zou wel zorgen dat ze zeer goed begeleid wordt en ik zou bijvoorbeeld zelf meegaan als ze opdrachten in het buitenland heeft. Je moet als model strek in je schoenen staan.”

 

Styling: Liesbeth Verlinden

Fotografie: Anja Blevi

MUA: Bo Tijskens