Maak indruk met deze kerststronk

Ingrediënten voor 8 personen:
Compote:
100 g aardbeien
100 g frambozen
1 blaadje gelatine (2g/blaadje)
Sap van 1 citroen
75 g suiker
 2 el water

Beslag:
5 eieren
140 g suiker
2 el melk
150 g zelfrijzende bloem
Snuifje zout

Vulling:
2 el vanillesuiker
2 dl volle room
1 dl mascarpone

Afwerking:
100 g witte chocolade, schilfers
50 g pistachenoten, gehakt
1 el bloemsuiker

Maak de compote
Houd enkele aardbeien en frambozen apart voor de afwerking. Doe de rest van de aardbeien en frambozen in een steelpannetje samen
met de suiker, citroensap en een scheutje water. Zet dit op een zacht vuurtje, kook het fruit zacht en mix de compote fijn. Week de gelatine in een beker met koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de warme compote tot ze opgelost zijn. Laat de compote afkoelen en opstijven in de koelkast.

Rolbiscuit
Bereid ondertussen het deeg voor de rolbiscuit. Kluts de eieren samen met de suiker schuimig. Giet de melk erbij en
roer door het eisuikermengsel. Zeef de bloem bij het beslag enspatel voorzichtig onder het deeg. Voeg een snuifje zout toe. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het beslag op een met bakpapier beklede ovenschaal en smeer uit tot ong. 1 cm dikte, ongeveer 20 op 25 cm. Bak het biscuitbeslag in de oven gaar gedurende 7 minuten.

Voor de vulling
Klop de room half op met de vanillesuiker. Roer de mascarpone goed los en spatel deze voorzichtig onder de opgeklopte room. Roer de ondertussen afgekoelde compote los en bestrijk de onderkant van het biscuit ermee. Houd de randen vrij.

Afwerking
Schep daarop een stevige schep van de mascarponeroom en strijk uit over de compote. Rol het gebak voorzichtig op tot een rol. Leg hem op een groot bord/schaal met de naad onderaan. Smeer de kerststronk dan volledig in met de mascarponeroom en bestrooi met witte chocoladeschilfers en gehakte pistachenoten. Versier naar keuze met vb. sterretjes, hertjes,….

i.s.m. Lekker van bij ons