Lesley-Ann Poppe

Het gaat goed met Lesley-Ann Poppe. Nadat ze een paar jaar geleden haar geliefde Schoonheidsschool overliet aan haar ex liet, is ze nu eigenares van maar liefst drie Beauty & Lifestyle Academy’s. Eentje in Antwerpen, Gent en Hasselt. Een beloning voor veel en hard werken, want als zaakvoerder staat ze zeven dagen op zeven zelf op de werkvloer. Lesley-Ann: “Mensen die denken ‘Die zal daar even haar nagels komen lakken en dat zal het dan wel zijn, hebben het mis.’”

Proficiat met de Beauty & Lifestyle Academy. Maal drie zelfs! Waarom doe je dit zo graag?

Lesley-Ann Poppe: "Het ondernemen op zich vind ik al heel fijn. Creatief zijn en nieuwe dingen uitproberen. Maar weet je wat het leukste is? Als cursisten achteraf komen vertellen hoe tevreden ze zijn en hoe plezant ze het vonden. Mensen komen vaak naar hier om een droom waar te kunnen maken. Als ze dan een vak bij ons hebben geleerd en die droom zo een stukje dichterbij komt, is dat fantastisch."

Wat doet dit succes met je?

"We werken hier zo hard voor. Samen met ons geweldig team gaan we er echt keihard voor. Ik ben zo dankbaar voor de geweldige mensen waarop ik kan rekenen, de mensen die zo hard meebouwen aan ons succes. Zelfs op momenten waarop anderen vrij zijn, zijn wij aan het werk. Als je dan merkt dat je slaagt in je opzet, dan geeft dat een heel goed gevoel."

Ben je soms bang geweest?

"Natuurlijk. Daarom dat we in eerste instantie zijn gestart met pop-up op de Meir in Antwerpen. Ik dacht dat mensen er voor hetzelfde geld niet op zouden zitten wachten en zoiets zouden hebben van: “Wat is Lesley-Ann nu van plan?”. Maar een pop-up van drie maanden werd verlengd met een jaar. Toen we ook nog eens een verdieping bij hebben moeten bouwen, zijn we toch eens gaan nadenken (glimlacht). We hebben dan beslist om gewoon een eigen gebouw te kopen. Eerst in Antwerpen, daarna ook in Gent en Hasselt."

Voelt dit nu als een overwinning aan?

"Niet in het bijzonder, maar er was wel heel wat moed voor nodig om de Beauty & Lifestyle Academy te durven opstarten. Ik had dit al een keer gedaan, maar het succes van die eerste zaak had evengoed een toevalstreffer kunnen zijn. Dat was ook een tijd waarin ik vijf scholen had en met pakweg 20 secretaresses werkte, en enkel nog organisatorische taken had. Nu sta ik ineens zelf weer in voor het beantwoorden van telefoons en mails, en moet ik het team volledig van nul opbouwen. Dat is dus wel anders. Ik heb de Schoonheidsschool toen verkocht aan mijn ex, op voorwaarde dat ik directrice mocht blijven. Maar nadat het contract was getekend, mocht ik er niet meer binnen. Dat was een harde dobber. Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar in zak en as gezeten. Dat was wel mijn job hé."

Des te fijner dat je er nu opnieuw staat met een nieuwe school.

"En een betere zelfs. We richten ons volledig op beauty en lifestyle, met enkel richtingen die ons helemaal liggen. Volledig up-to-date ook, zo is er een opleiding Tattoo Artist. Op en top vrouwelijk, in een roze variant (glimlacht). Wat januari betreft, zijn we zelfs al helemaal volzet voor deze opleiding. We zetten echt in op nieuwe trends. Permanente make-up, microneedling… Die trends ga ik zelf spotten in het buitenland, om ze als eerste te lanceren in België. Zo ga ik binnenkort naar een event in Hongkong."

En een school in het buitenland, wat denk je daarvan?

"We willen graag een school oprichten in Amsterdam, hopelijk volgend jaar of binnen twee jaar. Maar eerst gaan we een stevig fundament leggen in België. Het team hier moet eerst goed gerodeerd zijn, zodat we zelf zonder zorgen naar het buitenland kunnen trekken."

Ben je daarnaast nog bezig met televisiewerk?

"Momenteel ligt mijn volledige focus op de school. Enkel dingen die echt te maken hebben met de Academy, daar maak ik nog tijd voor. Ik ben er dus niet mee bezig en mis op tv komen ook niet. Op een gegeven moment heb je het wel gezien. Door mijn verschijningen in de media, zal mijn school wel een boost gekregen hebben, ja. Maar ik hoop dat ik op termijn bekend word door mijn werk in plaats van door mijn boezem. Ik zou liever van bimbo naar business evolueren (lacht)."

Shana Meeus / Frank Abbeloos