Laat de wind en regen buiten maar razen, binnen maken we het extra gezellig. En wat is er heerlijker dan je terugtrekken in je eigen leeshoekje op een gure herfstdag? Een paar tips om er een übergezellige cocon van te maken.

Door: Isabelle Ignoul

Must-have: comfy fauteuil
Lekker onderuitzakken met jouw favoriete boek of tijdschrift? Dan is een supercomfortabele fauteuil een must. Ga je voor stof of leder? Voor een chaise longue of met een voetenbankje erbij? Zoek eerst uit wat voor jou het aangenaamst voelt en neem je tijd om te beslissen.

Het juiste licht
Lichtinval is belangrijk in je leeshoek. Richt het dan ook best in aan een raam, om overdag in natuurlijk licht te kunnen lezen. ’s Avonds creëer je de juiste sfeer met een mooie lamp. Kies eentje die van bovenaf op je boek schijnt om je ogen niet te vermoeien.

Alles binnen handbereik
Handige rekjes of legplankjes voor je boeken en tijdschriften zijn natuurlijk een goed idee, maar ook een bijzettafeltje is erg handig. Bij een goed boek hoort natuurlijk een lekker kopje koffie of thee en een voorraadje koekjes, toch?

Knus, knusser, knust
In je leeshoekje mag de gezelligheidsfactor helemaal de pan uit swingen, ga dus gerust in overdrive met kussens, plaids, dekentjes, kaarsjes en vloerkleden. En hoe aaibaarder de stoffen, hoe beter.

Daarom is een leeshoekje een goed idee!

  1. Het is de perfecte plek voor de zalige me-time.
    TIP:
    zorg er dan ook voor dat er maar plaats is voor één persoon.

2. Er is geen afleiding van TV en andere digitale toestellen, dus je komt er helemaal tot rust.
TIP:
richt je leeshoekje in op een plekje waar je geen zicht hebt op de televisie.

3. Het is een prima oplossing voor dat lege hoekje in huis.

4. Een leeshoekje is de ideale gelegenheid om je huis een extra gezellige toets te geven.