Klik hier, scan en ontdek meer

Zo maak je een goede eerste indruk!

De inkomhal is de eerste ruimte die je bezoekers te zien krijgen. Met deze tips & tricks maak je van je inkomhal een heus pronkstuk!

Stappenplan voor ideale inkomhal:

* Verf je inkomhal in een lichte kleur. Zo oogt de ruimte een stuk groter. Vind je wit te braaf? Kies dan voor oudroze of mintgroen.

* Zorg voor nuttige decoratie. Een leuk bankje waaronder je voldoende opbergruimte hebt, een multifunctionele kapstok, een prikbord,…

* Verrijk je hal met een hippe plant.

* Een inkomhal is vaak klein, smal en donker. Voorzie dus zeker voldoende verlichting.

* Een spiegel doet het altijd goed in je inkomhal. Die doen de ruimte veel groter lijken én het is handig dat je jezelf nog eerst snel kunt bekijken voor je de deur uitgaat. Hang de spiegels aan de lange kant van de muur, zo lijkt die smalle hal wat breder.

* Om je inkom groter te doen lijken, kun je ook de lengte van de gang extra accentueren. Een langwerpig tapijt in de hal maakt al een heel verschil.

* Heet je gasten welkom met een hippe/grappige/klassieke deurmat. Het vuil van de schoenen komt zo niet onmiddellijk op je propere vloer terecht.

* Benut elke vierkante meter. Laat kleine hoekjes niet verloren gaan maar gebruik ze als opbergruimte! De onderkant van de trap is bijvoorbeeld de ideale plek voor een inbouwkast, een leuk bankje, een kapstok…

* Gebruik geen echte kapstokken, maar hang haakjes aan de muur. Zo nemen je jassen in de breedte geen extra plek in.

Inge Moermans