Wat draag je?

De zomer en zijn sociale outdoor evenementen zijn voorbij, alsook de kans om een potentiële partner letterlijk tegen het lijf te lopen. Of toch niet? Ook in minder warme tijden heb je een reden om stijlvol naar buiten te treden. Om te daten bijvoorbeeld. Al gaf jouw Tinder-profiel niet meteen het beste van je garderobe weer, die eerste, échte indruk laat je maar beter slagen met onze date outfit tips!

Zij

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: “Welke boodschap wil ik overbrengen bij mijn date?”. Ben je op zoek naar ware liefde? Wees in de eerste plaats jezelf, en draag een outfit die 100% jou is. Ga jezelf niet hijsen in te gecompliceerde stukken waardoor je jezelf niet bent tijdens je romantische uitje. Geef ook niet meteen alles prijs (lees: te diepe décolleté of ieniemienie jurkje) als je de aandacht in de eerste plaats wil vestigen op een goed gesprek tussen jullie twee. Kies voor knuffelbare materialen en elegante snitten.

Hij

Je neemt maar beter de tijd om een mooie outfit samen te stellen. Daten houdt in dat je jezelf van je beste kant toont, en dus ook je beste fysieke voorkomen. Een mooie trui, een leuk hemd, een vers gestreken broek, een nette blazer en een stel knappe schoenen geven jouw date de indruk dat de persoon in kwestie jouw tijd meer dan waard is. And last but not least: een echte gentleman houdt steeds de deur voor zijn date open.

Collectie & Other Stories, www.stories.com

Jumpsuit, adviesprijs: 119,95 euro, mbym-shop.com

Trui, adviesprijs 20 euro, www.monki.com

Collectie CKS, cks-fashion.com

Hemd, adviesprijs: 39,99 euro, soliver-online.be

Mandy Kourkouliotis