Kaastaart met Limburgse aardbeien en dadelbodem
Voor de bodem:
130 g dadels (zonder pit)
40 g walnoten
75 g havermout
2 el zonnebloemolie
Voor de vulling:
400 g platte kaas
200 g aardbeien
2 eieren
80 g kandijsuiker
4 blaadjes gelatine (2g/blaadje)
sap van ½ limoen
150 ml slagroom
Bereiding:
Mix de dadels, walnoten, havermout en zonnebloemolie fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast. Pureer de aardbeien en warm op in een pannetje. Week de gelatine 10 minuten in 2 el koud water, knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Roer tot de gelatine is gesmolten. Laat de puree wat afkoelen. Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker aan de eierdooiers toe en mix luchtig. Roer er de aardbeipuree en het limoensap onder en schep dan alles onder de platte kaas. Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop tot schuim. Klop ook de room half op. Spatel de room onder het platte kaasmengsel. Spatel er ook het eiwitschuim onder. Giet de vulling in de springvorm over de dadelbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.