Zin om jouw mening over Jet met ons te delen? Vul dan onze korte vragenlijst in door op bovenstaande banner te klikken.

Kaastaart met Limburgse aardbeien en dadelbodem

Voor de bodem:

130 g dadels (zonder pit)

40 g walnoten

75 g havermout

2 el zonnebloemolie

Voor de vulling:

400 g platte kaas

200 g aardbeien

2 eieren

80 g kandijsuiker

4 blaadjes gelatine (2g/blaadje)

sap van ½ limoen

150 ml slagroom

Bereiding:

Mix de dadels, walnoten, havermout en zonnebloemolie fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast. Pureer de aardbeien en warm op in een pannetje. Week de gelatine 10 minuten in 2 el koud water, knijp uit en roer door de aardbeienpuree.  Roer tot de gelatine is gesmolten. Laat de puree wat afkoelen. Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker aan de eierdooiers toe en mix luchtig. Roer er de aardbeipuree en het limoensap onder en schep dan alles onder de platte kaas. Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop tot schuim. Klop ook de room half op. Spatel de room onder het platte kaasmengsel. Spatel er ook het eiwitschuim onder. Giet de vulling in de springvorm over de dadelbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

i.s.m. Lekker van bij ons

“Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan."<br> Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close