“Mijn vriend en ik gaan dit avontuur samen aan”

 

Twee keer was het kantje boord, maar elke keer werd ze opgevist door Hanne en Marthe. Misschien toen al een teken aan de wand dat Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom het nieuwe K3’tje zou worden. Ze is altijd het zonnetje in huis, spontaan en openhartig. Kortom, uit het juiste hout gesneden. “Je zou K3 een keurslijf kunnen noemen maar je krijgt er heel veel voor terug”, zegt ze.

Je was bijzonder emotioneel toen je als winnaar werd uitgeroepen. Heb je die beelden teruggezien?
Julia: “Maar al te vaak en ik vrees dat ik die beelden nog oneindig vaak ga tegenkomen. Ik weet ondertussen dat ik best iets anders met mijn hoofd had gedaan. Maar zoals de kijker ook kon zien was het een heel oprechte emotionele uitbarsting toen mijn naam viel. Ik ben ook pas laat in mijn kansen gaan geloven. Tijdens de wedstrijd ben ik twee keer opgevist met een golden ticket voor de volgende ronde. Blijkbaar had ik wat tijd nodig om te acclimatiseren. De studioshows waren al bezig toen ik me pas echt op mijn gemak voelde.”

Je start een nieuw leven. Besef je dat het heftige tijden kunnen worden?
“Ja. ik realiseerde me dat al voor ik me inschreef. Normaal ben ik iemand die impulsief reageert en direct zou meedoen aan een wedstrijd. Maar toen die oproep kwam voor K3 heb ik daar toch een hele poos over nagedacht. Want onrechtstreeks geef je, als je je inschrijft, daarmee aan dat je je wilt verbinden voor een jarenlange samenwerking. In tegenstelling tot mijn voorgangers is een verhuis naar Vlaanderen voorlopig niet aan de orde. Ik woon maar net over de grens en sta op een half uurtje in Antwerpen. Mocht het later toch nodig zijn, zie ik daar voorlopig geen problemen in. Mijn vriend steunt me volledig. Kort nadat ik gewonnen had pakte hij me goed vast en zei hij dat we dit avontuur samen aangaan.”

Het tempo bij K3 ligt erg hoog. Schrikt dat af?
“Nee. Omdat dit ook iets is wat ik me op voorhand al had gerealiseerd. In het verleden zijn er soms negen shows in een weekend geweest. Als Hanne en Marthe dat kunnen, moet mij dat ook lukken. Er zullen dingen op mijn pad komen waarvan ik bang ben dat ik ze niet kan. Het voordeel is dat Hanne en Marthe weten hoe het eraan toegaat en dat ze mij door de moeilijke momenten zullen sleuren.”

Als lid van K3 moet je kunnen zingen, dansen, acteren… welk aspect heb je het hardst onderschat?
“Geen van al die dingen. Maar wel de impact van sociale media. Ik wist niet dat je als K3’tje zoveel nieuwe volgers zou krijgen. Veelal zijn dat positieve berichten, soms ook haatberichten. En af en toe zitten er ook heel emotionele verhalen in mijn mailbox. Mensen laten me weten dat ik met mijn optreden veel heb losgemaakt bij hen. Ik heb het al meegemaakt dat de mensen schrijven dat ze door mijn optreden positiever in het leven staan. Of ‘als ik naar je optreden kijk word ik helemaal vrolijk.’ Ik ben zo blij dat ik via de camera mensen dat gevoel kan bezorgen. En wat de verschillende vaardigheden betreft die ik als nieuw K3-lid moet kunnen ben ik van acteren het minst bang. Ik zie een nieuwe film al helemaal zitten. Met acteren heb ik de meeste ervaring. Ik deed immers amateurtheater en -musicals. Als actrice voel ik me iets meer zeker dan als zangeres. Het is nog niet altijd toonvast. Maar daar kan aan gewerkt worden.”

Zitten er ook relatieverzoeken van jongens tussen de reacties?
“Absoluut. Korte berichtjes zoals ‘ik ben verliefd op jou’ of ‘ik wil met je trouwen’. Sommige jongens weten al dat ik een vriend heb. Maar dan laten ze weten dat ik bij hen mag komen uithuilen mocht de relatie ooit voorbij zijn. Ik negeer zulke berichten. Maar het is wel grappig.”

Deze wedstrijd was bijzonder succesvol want ook jouw broer heeft de hoofdvogel afgeschoten.
“Klopt. In het begin van de wedstrijd deed er een meisje mee, Jolien. Ik moest op dezelfde dag auditie doen en mijn broer was meegekomen naar de opnames. Hij heeft hier Jolien leren kennen en ondertussen zijn ze al enkele maanden een koppel. Ze komt veel over de vloer bij ons thuis in Bergen op Zoom, en op die manier leer ik heel wat Vlaamse woorden kennen.”

Jouw Nederlandse voorgangers Klaasje en Josje waren telkens de personen die zelf de stekker eruit trokken. Hoelang ben jij van plan om te blijven?
“Jullie moeten niet vrezen dat ik voortijdig opstap. Als de groep nog 10 jaar bestaat zal ik zo lang blijven. Ik heb hier maandenlang van gedroomd en naartoe geleefd. Nu het eindelijk zover is wil ik dit voor heel veel jaren gaan doen. Deels omdat ik besef wat voor een unieke kans dit is. Het was alles of niets. Bij een wedstrijd als The Voice hoef je niet per se te winnen om daarna nog succesvol te worden. Maar als je echt een K3’tje wil worden heb je maar één kans.”

Wat is jouw favoriete nummer van K3?
“Superhero. Het is een powerliedje waar je energie van krijgt. We zongen het bij de start van de halve finale en daardoor heeft het nog meer betekenis voor me. Het liedje waarmee ik de minste klik heb is Babyboom: een schattig liedje over baby’s maar op de achtergrond hoor je steeds een baby lachen en dat is een beetje creepy. Het zal tijd vergen om alle liedjes goed te leren kennen. Toch zie ik het positief in. Hoewel ik sommige liedjes lange tijd niet meer hoorde, bleken al die teksten toch ergens in mijn hoofd te zitten. Het onthouden van de teksten is makkelijker dan de danspasjes.”