Ik draag Belgisch

Het begin van een fonkelnieuw modeseizoen is vooral een internationaal gegeven, met de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs. Allemaal mooi om te zien, maar onze redactie was vooralsnog benieuwd wat de labels van eigen bodem ons te bieden hebben. Werp hier een eerste blik op de nieuwste modecollecties van de hand van Belgisch talent.

Waarom #ikkoopbelgisch?

Hashtag Ikkoopbelgisch is een initiatief van Flanders DC, MAD Brussels, Creamoda en WBDM om mode- en designmerken uit eigen land in de kijker te zetten. Lokaal kopen is de toekomst, ondersteunt de eigen economie en verhoogt de trots voor het eigen land. Kopen bij een Belgisch label maakt je niet alleen ambassadeur van eigen bodem, maar helpt het creatief talent in ons land op te boksen tegen grote, internationale spelers die onze markt willen veroveren.

Zachte tonen, grafisch sterk

Het Belgische voorjaar draagt de kleur van elegantie. We zien vooral zachte tonen zoals lichtroze, zachtblauw, zilver en wit, die afgewisseld worden met sterke grafische prints. Het draait allemaal om balans: waar de outfit sober blijft, daar wordt extra ingezet op klassevolle juwelen. Speel met elegante details en ga voor vlammende schoenen, een paar oorbellen als blikvangers of een spraakmakende handtas.

Hemdjurk, adviesprijs: 219 euro, www.xandres.com

Handtas, adviesprijs: 295 euro, www.miekedierckx.com

T-shirt, adviesprijs: 89,95 euro, www.fredginger.com

Sandaal met hak, adviesprijs: 225 euro, www.carolinebiss.com

Mandy Kourkouliotis