Hanne Troonbeeckx

Voor Limburgse schone Hanne Troonbeeckx (38) wordt het zeker een witte kerst. Maar dan wel alleen omdat ze van een cocktail ligt te nippen op een parelwit strand in Cuba: “Ik vind de feestdagen heel gezellig, maar soms worden al die verplichte nummertjes wat te veel.” Samen met haar grote liefde Ward trekt ze er dus op uit en wordt het Kerstmis vieren onder een palmboom in plaats van kerstboom.

"Eindelijk stabiliteit in mijn leven"

Hoe ga jij Kerstmis doorbrengen, Hanne?

Hanne Troonbeeckx: “Meestal verloopt Kerstmis heel traditioneel, met familiefeestjes, cadeautjes en een kerstboom. Maar nu gaat het eens iets helemaal anders zijn, want we gaan met z’n tweetjes op vakantie. We vertrekken op kerstdag en komen pas 2 januari weer terug. Dus onze feestdagen gaan door onder een palmboom.”

Vlucht je stiekem weg van de feestdagen omdat je ze niet leuk vindt?

“Ik vind dat eigenlijk een heel leuke periode, hoor. Ik geniet enorm van de sfeer en van lekker gaan eten met familie en vrienden. Maar anderzijds zijn er ook veel verplichtingen, zoals recepties waar je naartoe moet en dan gaat het plezier een beetje verloren. Het wordt gewoon te veel dan. ‘t Is ook zo dat we het afgelopen jaar heel hard gewerkt hebben en we de rustigere kerstperiode een ideaal moment vinden om weer even die batterijen op te laden in de zon. We zullen zeker ook eens samenkomen met de familie, maar dat hoeft niet per sé op kerstdag te zijn. Die pakjes kan ik op elk moment openmaken, toch (lacht)?”

Zou je, als njam!-gezicht, zelf achter de kookpotten staan, moest je in het land blijven?

“Op njam! ben ik maar de presentatrice hé, het koken laat ik aan de professionele koks over (lacht). Van zelf de hele tijd in de keuken staan, krijg ik te veel stress. De voorbije jaren heb ik wel eens een soep of een dessert in elkaar gestoken, maar voor het hoofdgerecht kozen we steevast voor een traiteur of gingen we op restaurant. Op njam! is er het programma De Gastentafel waarin ze je tonen hoe je een feestmenu in elkaar kan steken, maar toch met je gasten mee aan tafel kan schuiven. Daar ben ik wel voorstander van, dat je een hoop voorbereidend werk doet en op het moment dat je gasten er zijn enkel nog hoeft op te warmen en te dresseren.”

Van welk kerstmirakel zou jij enorm blij worden?

“Ik heb geen mirakel nodig om gelukkig te zijn, maar daar ben jij nu niet vet mee hé (lacht). Alles loopt momenteel zo goed. Zowel op het werk als privé en we hebben hele leuke plannen met het huis dat we net gekocht hebben. Maar ik zou niet willen dat alles in een vingerknip of met één wens ineens klaar zou zijn, want het is gewoon een heel leuk proces om in te zitten. Weet je wat ik een goed mirakel zou vinden? Dat me ineens iets overkomt, wat ik zelfs niet voor mogelijk hield. Iets dat me compleet overvalt.”

Zijn er al zulke wonderen gebeurd in jouw leven?

“Ja, zeker. Dat ik voor tv mocht beginnen werken bijvoorbeeld. Daar had ik nog nooit aan gedacht en ineens overviel me dat gewoon. Ik studeerde ooit boekhouden, een materie die me niet interesseerde en een dus overigens ook een studie die ik nooit heb afgemaakt. Een job op een boekhoudkantoor en eentje in de media zijn inderdaad twee uitersten, maar ‘t is dus echt een mirakel geweest dat zomaar ineens op mijn pad kwam.”

Ben je ooit jaloers geweest op mensen voor wie het leven iets meer hapklaar verliep? Na het schoolleven meteen man en kinderen en direct een vaste kantoorjob…

“Mijn leven is altijd het tegenovergestelde geweest. Ik wist bijvoorbeeld nooit wat ik binnen drie maanden van werk zou kunnen doen. Maar je leert omgaan met dat gebrek aan structuur. Je leert die afwisseling zelfs leuk vinden. Er komen altijd weer nieuwe uitdagingen en nieuwe mensen op je pad, en dat is fijn. Ik zou precies niet kunnen bewegen in zo’n vast stramien. Echter, na 15 jaar in de media is dat mediawerk wat minder geworden. Dan moet je echt beginnen zoeken naar jobs. Op een gegeven moment heb ik mensen met vaste jobs dus wel wat benijd, ja. Die mensen hebben van nul iets opgebouwd, terwijl je in de media de ene dag alles bent en helemaal wordt opgehemeld en het volgende moment, wanneer je al langer meegaat of wat ouder wordt, het ineens in dalende lijn gaat. Dat is dan even een klik maken en beseffen dat alles z’n voor- en nadelen heeft. Momenteel werk ik freelance als Influencer Project Manager voor een communicatiebureau. Een job die best wat stabiliteit met zich brengt. En een beetje zekerheid heb je toch wel nodig, besef ik nu. In combinatie met mijn werk bij njam! is er nu een fijn evenwicht.”

En op privé vlak heb je precies ook je stabiliteit gevonden.

“Dat klopt. Het mocht wel eens hé, ik ben 38 intussen (lacht). We zijn al twee en half jaar samen, maar hebben ons heel lang uit de pers gehouden. Niet omdat we niet zeker waren van onze relatie, maar wanneer je al een tijd meedraait in de showbizz en relaties die stuk lopen keer op keer in de media gebracht worden, heb je het op een gegeven moment wel gehad. Ik kreeg ineens precies zo’n lange cv. Voor pakweg mijn vriendinnen is dat dan niet anders, maar wanneer een blad de lijst namen en foto’s van je ex-partners publiceert, is dat wel heel erg confronterend. En uiteindelijk is dat ook gewoon iets privé. Maar nu zijn we op een punt gekomen dat we erg zeker zijn en het gewoon supergoed gaat, dus voilà (lacht).”

Foto’s: Njam!

Shana Meeus