Griet met boschampignons, puree van pastinaak, kastanje en hazelnoot

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grietfilets van 150 g, 500 g pastinaak, 500 ml groentenbouillon, 100 g voorgekookte kastanjes, in stukjes gehakt, 300 g knolselder, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 kl komijnzaadjes, 1 el olijfolie, 50 g boter, om te bakken, 100 ml room, 1 teentje knoflook, gesnipperd,
4 takjes oregano, 2 el geroosterde en gehakte hazelnoten.

Bereiding:

Snij de pastinaak in blokjes. Kook gaar in de groentenbouillon. Snij de knolselder in gelijke blokjes. Kook gaar in gezouten water. Zeef de pastinaak uit de bouillon en mix met de room tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stoof de helft van de gesnipperde sjalot in 20 g boter, voeg de gekookte selderblokjes, gehakte kastanje en de komijn toe. Roerbak even verder en kruid met peper en zout.

Fruit de rest van de sjalot en het gesnipperde knoflookteentje in de olijfolie. Voeg de champignons toe, roerbak kort. kruid met peper en zout.

Bak de grietfilets eerst op de velkant gedurende 3 minuten in de rest van de boter, draai om en bak de andere kant nog een minuutje verder. Kruid met peper en zout.

Schik de griet met een streepje pastinaakpuree op de borden, werk af met de knolselder-kastanjeblokjes en leg de boschampignons bovenop de griet. Strooi er de gehakte hazelnoot over en werk af met wat oregano.

 

 

I.s.m. Lekker van bij ons