Op zoek naar een betaalbare en kwalitatieve two piece? Naar een stijlvolle werkoutfit die je
ook casual kan dragen? Of een tijdloos mode-item? Welke reden het ook moge zijn, het is
een feit dat vrouwen steeds vaker naar een maatpak grijpen. Suitsherwell is Limburgs
en viert vrouwelijk empowerment met vernieuwende maatpakken.

Suitsherwell werd opgericht door de Genkse zussen Gloria (27) en Mandy Kourkouliotis (31). De eerste is politicologe, de andere zus is interieur- en modejournaliste. Als twee jonge professionals ontdekten ze een pijnpunt in de markt: waar vind je snel en efficiënt een kwalitatief vrouwenmaatpak aan een eerlijke prijs? “Een centraal platform bleek onbestaande, het aanbod is tot op heden erg diffuus. Suitsherwell vult de virtuele modewereld aan met minimalistische powerpakken voor vrouwen. Niet alleen in online trouwens, als alles goed verloopt openen we in samenwerking met de stad Genk in het najaar een eerste showroom in onze hometown. Lokaal ondernemerschap is ons dierbaar: van de packaging, de styling tot de fotografe. Stuk voor stuk met Genkse partners” vertelt Gloria.

What’s in a name?
De naam verklapt het al, het Genkse modelabel Suitsherwell focust op inclusieve maatpakken met een vleugje minimalisme voor alle vrouwen. Mandy: “Deze maand lanceerden we onze eerste collectie: één universeel model in de kleuren zwart, ivoor, nude en grijs. De productie vond plaats in Portugal, bij een fabrikant gespecialiseerd in maatpakken. Een leerrijk proces dat de nodige uitdagingen met zich meebracht. Een maatpak ontwerpen is allesbehalve eenvoudig.”

Power aan de schouders, ode aan de taille
Suitsherwell hecht belang aan kwaliteit en comfort, met duurzame stoffen en combinaties die je doorgaans eerder bij mannenmaatpakken ziet terugkomen. Het label liet zich bij designproces leiden door de borst- en schouderversteviging en de textielstructuur van een mannenblazer. De ceintuur aan de taille zorgt voor het vrouwelijke detail, net zoals de palazzobroek. De maatpakken bestaan uit een hoogwaardige wolmix van Belgische makelij.

Meer info: SUITSHERWELL