Tom Ieven is 30 en afkomstig van Genk. Tom bleef na zijn studie Hotelmanagement in Antwerpen wonen, waar hij kennismaakte met de gastronomie. Zijn jarenlange passie voor wijnen betekende een vliegende start als sommelier bij o.a. Restaurant Ardent en Zilte. In 2018 werd hij verkozen tot Beste Sommelier van België. Sinds 2019 is hij hoofdsommelier bij het Hof van Cleve. Hier onthult hij zijn favoriete adressen in Limburg. 

door: Isabelle Ignoul

Shoppen aan de Maaskant

Tom: “Voor een shopdagje in Maasmechelen Village maak ik graag een ritje richting Limburg. En voor een lekkere fles wijn passeer ik bij Maxim Geurden van Grapes House of Wines in Dilsen-Stokkem. Je vindt er echte pareltjes, van een lekkere Bourgogne tot de wijnen van hun eigen domein in Rioja.”
www.grapeshouseofwines.com

 

La dolce vita bij La Botte

“Bij Peppe en Gaspare is het altijd feest. Zowel de gerechten van Peppe als de wijnkeuze van Gaspare zijn altijd fantastisch. Genieten van begin tot einde, in een authentieke Italiaanse sfeer.”
www.labotte.be

 

Vakantiegevoel in Lanaken

“Om in de staycation-trend te blijven: bij La Butte aux Bois in Lanaken krijg ik een instant vakantiegevoel. Het is een prachtige setting op een mooie locatie. Zowel de kamers als de spa en het restaurant van Ralf Berendsen zijn absolute aanraders.”
www.labutteauxbois.be

 

Ontspannen in Opoeterse wijngaarden

“In de wijngaarden van Patrick Nijs van de Wijnfaktorij in Opoeteren kom ik helemaal tot rust. Ik ga er zelfs regelmatig helpen. Er is voor mij geen betere plaats om te ontspannen. De winkel is in Antwerpen gevestigd.”
www.wijnfaktorij.be