Klik hier, scan en ontdek meer

Ingrediënten voor 4 personen

1 à 2 venkels
400 g krieltjes
2 paprika’s
3 teentjes knoflook
1 citroen
2 el gehakte bladpeterselie
2 takjes verse dragon
2 takjes verse dille
200 g zure room
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Ontpit de paprika’s en snijd in grove stukken. Snijd de venkel in partjes. Spoel de krieltjes, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze doormidden.
Leg de teentjes knoflook, venkel en krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Plaats 10 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Verhoog de temperatuur naar 185°C. Leg nu de stukken paprika bij de groenten op de bakplaat en zet alles terug in de oven gedurende 20-25 minuten. Of tot alles goudbruin en gaar is.
Hak intussen de blaadjes van de dragon en bladpeterselie fijn. Rasp de schil van een halve citroen. Haal de teentjes knoflook van de bakplaat en pers ze uit met een knoflookpers in de zure room. Voeg de bladpeterselie, dragon en citroenzeste toe. Kruid met peper en zout en meng goed om. Serveer de geroosterde groenten en krieltjes, werk af met verse dille. En dien op met de kruidencrème.

I.s.m. Lekker van bij ons