Gegrilde asperges met mousselinesaus

Voorgerecht
voor 4 personen.

(Voor)bereidingstijd: (10)15min.

Ingrediënten
1 kg witte asperges
2 el pijnboompitten, geroosterd
bosje waterkers
olijfolie
peper en zout
Voor de saus:
3 eidooiers
50 g koude boterklontjes
2 el fijngehakte dille
sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
Meng het citroensap onder de drie dooiers. Kruid met peper en zout.
Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op een laag vuurtje.
Voeg de klontjes koude boter al kloppend toe. Roer er de dille onder en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges over de borden. Giet er de mousselinesaus over en werk af met de pijnboompitten en de waterkers.

i.s.m. Lekker van bij ons