Fijn haar? Zo pak je het aan!

Een dikke, volumineuze haardos is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Heb jij fijne haren? Met deze tips geef je ze een boost.

1. De schaar erin: misschien niet de meest populaire tip, maar met fijn haar is de kappersschaar jouw beste vriend. Of zou ze toch moeten zijn. Want hoe langer je haar, hoe zwaarder en platter je coupe valt. Laat je kapper zich dus maar eens uitleven!

2. Omgekeerd wassen: breng eerst je conditioner aan, daarna pas je shampoo. Op die manier blijven er in je haar minder resten achter. Want die verzwaren het en maken het futlozer. Extra tip: wees érg zuinig met conditioner.

3. Kam je kletsnatte haar niet: want dan zijn ze te breekbaar. Wacht liever tot ze wat opgedroogd zijn aan de lucht en breng ze dan in model. Föhnen en stylen doe je best op de laagste temperatuur en nadat je een hitte beschermend product op je haren aangebracht hebt.

4. Gebruik droogshampoo: ook als je haar nog niet vet is. Spray een beetje op de haarwortels, het geeft je fijne haren wat meer textuur. Een textuurspray en/of volumemousse helpen natuurlijk ook.

5. Leg je haar eens aan de andere kant: wanneer je je haar aan dezelfde kant draagt, wordt het erop ‘getraind’ en gaat het bijgevolg platter liggen. Leg je haar eens aan de andere kant voor wat meer volume.

6. Waves of krullen: fijn, steil haar kan al snel als een platte pannenkoek om je hoofd vallen. Breng er daarom wat schwung in. Hippe beach waves of elegante krullen verdoezelen je fijne haartjes. Let er wel op dat je je haar te niet té veel belast met stylingtools. Maak daarom ’s avonds eens een knotje (of een paar knotjes) in je haar voordat je gaat slapen, in combinatie met wat droogshampoo of volumepoeder. Hallo waves de volgende ochtend!

Isabelle Ignoul