Over enkele weken is het weer tijd voor glitters, champagne en fancy outfits.
De eindejaarsfeesten vragen om stijladvies. Ik zie je al knikken hoor, het is precies een eeuwigheid geleden dat we ons nog opdirkten om het jaar smaakvol af te sluiten. Voor zij die vergeten zijn hoe het precies moet: drie tips om snel, gemakkelijk en bovenal stijlvol ten tonele te verschijnen.

Tip 1: kies een mood
Wil je opvallen of eerder tijdloos zijn dit eindejaar? Welke boodschap je ook wil brengen – feestbeest of serieus stijlicoon – alles begint bij het bepalen van je mood. Je outfit stel je het makkelijkst samen als je weet wat je wil: een little black dress, een maatpak, glitters als ‘kleur’ en/of een streepje huid tonen. Stippel dus op voorhand uit voor welke mood en bijhorende look je wil gaan. Dat maakt het zoekproces naar een ensemble alleen maar efficiënter!

Tip 2: laat je make-up en accessoires spreken
Je hoeft niet altijd uit te pakken met allerlei tierlantijntjes, een outfit kan ook feestelijk aangevuld worden met accessoires en make-up. Geef je feestlook een karaktervolle toets met een opvallende lipstick of mysterieuze oogschaduw (opgelet kies één van de twee!). Ga je voor een neutrale basis qua outfit, probeer dan te schitteren met een bijzonder juweel. Kies resoluut voor boldness: statement oorringen of een opvallend halssnoer zijn helemaal passend binnen deze modestrategie.

Tip 3: denk aan details
Wil je echt helemaal verbazen, vergeet de details dan niet. Een stel schoenen met een bijzondere hak, een paar unieke kousen, een horloge of zegelring met je initialen, knappe lingerie onder je outfit, een vintage item van een dierbaar familie… Het zijn zaken die je helemaal op en top doen voelen tijdens een eindejaarsfeest. Druk je eigen identiteit op je feestvoorkomen, het levert je nog leuke anekdotes op!