De eindejaarsperiode is in zicht, dus dan mag
er wat extra glitter en glamour uit de kast gehaald worden. Gelukkig betekent dat niet dat je uren voor de spiegel moet staan. Integendeel, met deze makkelijke feestmake-uptips sta je als eerste op de feestvloer… of -tafel.

Door: Isabelle Ignoul

Stap 1: breng foundation aan
En dat doe je het best met een make-upspons voor het mooiste effect. Hou de spons onder lauw water, knijp uit en dep vervolgens droog met een handdoek. Gebruik nu de spons om je foundation aan te brengen.

Stap 2: fixeer met poeder
Fixeer met een beetje poeder, zodat alles de hele avond en nacht mooi op zijn plaats blijft. Let op dat je niet té veel gebruikt, want je wilt natuurlijk geen ‘cake’-effect.

Stap 3: breng blush aan
Een gezonde blos tover je op je wangen met een schuin penseel. Oeps, een beetje te veel aangebracht? Blend dan een beetje uit met de make-upspons.

Stap 4: zet je ogen in de kijker
Bij de feestdagen hoort een smokey eye. Moeilijk? Helemaal niet:
– Breng een donkere oogschaduw aan op je bewegend ooglid
– Gebruik een los penseel en kies een iets lichtere, neutrale oogschaduwkleur om de donkere oogschaduw naar boven toe uit te blenden.
Geen fan van té smokey? Kies dan een iets lichtere tint voor je bewegend ooglid.

Stap 5: maak je lippen kissproof
Een mooi kleurtje op je lippen is dé finishing touch. Omlijn je lippen met lippotlood en kleur vervolgens in met lippenstift.

Extra tip: breng je lippotlood eerst aan over je volledige lippen en dan je lippenstift. Zo blijft alles nog wat langer zitten.