Benieuwd hoe het er achter de schermen van een covershoot aan toe gaat? Hier krijg je een unieke blik achter de schermen. En we onthullen ook meteen wie ons covermodel is: de Limburgse Caitlin Claesen. Leer haar hier beter kennen en kijk mee hoe het er aan toe ging tijdens de shoot met fotografe Anja Blevi, styliste Liesbet Verlinden en make-up artiste Bo Tijskens.

 

Dit is ons covermodel: Caitlin Claesen

Leeftijd: 16

Woonplaats: Hasselt/Zonhoven

Studie: Latijn-Moderne Talen

Hobby’s: muziek luisteren, met vrienden afspreken (als de coronamaatregelen het toestaan)

Doet modellenwerk sinds eind 2017.

 

Hoe ben je gestart met modellenwerk, werd je gescout?

Caitlin: “Ik heb foto’s opgestuurd naar modellenbureau Dominique Models in Brussel en werd er uitgenodigd. Ze namen enkele fotootjes om te checken hoe fotogeniek ik ben. Kort daarna ben ik kunnen starten bij Dominique Models.”

Wat was je leukste opdracht tot nu toe?

“Elke opdracht is tot nu toe leuk geweest. Maar de leukste opdracht was een fotoshoot met fotografe Marion Bracque en MUA Aurelie Bekaert. De shoot vond plaats op een heel mooie locatie, midden in de natuur. En verder was het gewoon een hele fijne dag waarop veel werd gelachen.”

 

Hoe zie je je toekomst als model? Hoop je om fulltime model te worden? Of heb je andere professionele dromen?

“Ik hoop om zo lang mogelijk model te blijven en zo veel mogelijk opdrachten te doen. Maar ik ga sowieso ook mijn verdere studies afwerken. Hopelijk kan ik mijn studies combineren met modellenwerk.”

  

Wat zou voor jou als model de gedroomde opdracht zijn?

“Meewerken aan een campagne voor een merk als Versace of Gucci. Of meelopen voor een high-end merk tijdens Fashion Week.”

 

Welke impact heeft corona op jouw modellenwerk?

Caitlin: “Door de pandemie ben ik dit jaar niet naar het buitenland kunnen gaan. Normaal zou ik waarschijnlijk naar Milaan gegaan zijn. Ik ben daar aangesloten bij het modellenbureau Why Not. Ook waren er plannen om als model aan de slag te gaan in Parijs. Maar het ligt een beetje stil op dit moment. Maar ik hoop dat ik na deze crisis mijn modellenwerk kan uitbreiden.”

 

Wat is jouw beautyritueel?

“Eigenlijk gewoon veel water drinken en elke ochtend en avond mijn gezicht reinigen met water.”

 

Wie is jouw favoriete ontwerper?

“Versace. De collecties die ik tijdens de Fashion Weeks zie, vind ik vrijwel altijd leuk en uniek.” 

 

Heb je al bekende mensen uit de modewereld ontmoet?

“Ik heb model Noor Chaltin al eens ontmoet op een modeshow drie jaar geleden. Ze was heel vriendelijk en lief.”

 

Wat vind je het moeilijkst aan modellenwerk?

“Het feit dat het niet gewoon werk is maar een echte levensstijl. Je moet altijd letten op wat je eet en drinkt, en workouts doen. Het is moeilijker dan de meeste mensen denken.”

 

Heb je een groot voorbeeld in de modellenwereld waar je naar opkijkt?

“Ik kijk het meest op naar de carrière van Naomi Campbell. Ze is in de 90’s supermodel geworden, maar is vandaag nog steeds een icoon in de modewereld. Haar carrière is er eentje om van te dromen.”