Deze keer laten we in de rubriek Eerste klas vrouw Sincha Vandistel van het Stoffenhuis in Bree aan het woord. Maak hier kennis met Sincha en ontdek hoe zij in het leven staat.

door: Marietje Vanderspikken

Waarom ben je gestart met het Stoffenhuis?

Sincha: “Zeven jaar geleden ben ik een beetje ‘halsoverkop’ aan dit avontuur begonnen.  Zonder kennis en achtergrond uit de sector ben ik er volledig voor gegaan.  Maar dankzij de mensen rond mij en een paar geweldige leveranciers sta ik waar ik nu sta. Ondertussen is Het Stoffenhuis uitgegroeid van een klein winkeltje tot een volledig stoffenHUIS en hebben we alles in huis om jouw project te doen slagen… van stoffen tot machines én een uitgebreid workshop-aanbod om de kneepjes van het vak te leren.”

Omschrijf jezelf in drie woorden?

“Enthousiast, gedreven, … maar toch ook nog altijd onzeker (daar zou ik graag van af geraken 😊)”

Wat is jouw relaxritueel?

“’s Avonds in de zetel met een kopje thee van onze zelf-gekweekte Verbena en een paar blaadjes salie.”

Jouw levensfilosofie?

“Je eigen geluk maak je.  Wacht niet tot het geluk (of wat anders) uit de lucht komt gevallen, maar steek je handen uit je mouwen en maak er wat van… En als het mislukt heb je het tenminste geprobeerd.”

Jouw favoriete quote?

“Happiness is handmade”

Jouw favoriete drankje?

“Een ‘Tinto de Verano’.  Da’s een mix van gekoelde rode wijn en Fanta Lemon. Ik heb het leren kennen op onze jaarlijkse familie-vakantie aan de Belgische Kust. Sindsdien is het ons drankje.

Jouw favoriete beautyproduct?

“Ik heb niet zoveel beautyrituelen, maar de bodyscrub van ‘The Body Shop’ met druivenpitten blijft voor mij een topper.”

Jouw verslaving?

“Hartige snacks zijn een echte uitdaging: chips, nootjes,…  Alles om mijn zoutgehalte omhoog te krijgen. Ik maak mijzelf dan ook graag wijs dat dat komt omdat ik van nature een lage bloeddruk heb.” 😊

Jouw favoriete restaurant?

Sinds de kids er zijn, is uit eten gaan niet meer zo vanzelfsprekend.  Maar de laatste keer (net voor de eerste lockdown) waren we te gast  bij De Kwizien in Hasselt en dat overtrof onze verwachtingen. Dit restaurant staat nu met stip genoteerd om samen met mijn ouders te bezoeken van zodra dit weer kan!”

Wat lees, kijk en luister je om gevoed te blijven?

“Helaas heb ik daar te weinig tijd voor. Maar een pilates-sessies of een rondje golf doen wonderen voor een mens.”

Wat is typisch jou?

“Ik leg de lat hoog voor mijzelf en daardoor creëer ik voor mezelf natuurlijk ook een grote druk. Wat meer proberen ‘los te laten’ zou niet slecht zijn, maar ja… dat is makkelijker gezegd dan gedaan 😊.”

Wat zouden meer mensen moeten doen?

“Loslaten en genieten! Zoals gezegd: maak je eigen geluk.  Kijk niet naar wat een ander allemaal heeft of doet, maar kijk naar je eigen geluk.”

Wat is favoriete kleding/juwelen merk?

“Als eigenaar van een stoffenwinkel zal het je niet verbazen dat er weinig gekochte kleren in  mijn kast hangen.  Hoe langer ik met de zaak bezig ben, hoe meer ik overtuigd geraak van de zelfmaakmode.  Je maakt je eigen silhouette, in de stoffen die jij wenst, volgens het model dat je zelf kiest en op maat van je eigen figuur. Zonder compromissen, met eerlijke stoffen en een juiste pasvorm.  Je hecht ook meer waarde aan de stuk dat je zelf gemaakt hebt… geen fast fashion voor mij, maar eerlijke kleding waar ik blij van wordt.”