In onze rurbriek Eerste klas vrouw komt deze keer Nicky Vanoppen uit Bilzen aan het woord. @nutri.nicky is een erkend diëtiste, gespecialiseerd in FODMAP, PDS en intuïtief eten. Haar doel is om jou een gezonde relatie met voeding aan te leren zonder restricties. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in het maagdarmstelstel. Nicky is afkomstig uit het mooie Bilzen en zal vanaf nu elke vrijdag een vaste rubriek op @jetlimburg hebben over gezond eten. 

Wat is jouw relaxritueel?

Nicky: “Ik geniet er enorm van om gezellig te koken met z’n twee. Een gezellige avond met lekker eten en leuk gezelschap is echt top. Ook kan ik echt genieten van me-time. Een bad pakken, boekje lezen, volledige rust. Aan de andere kant feest ik er ook heel graag met mijn vriendinnen. Spijtig genoeg al veel te lang geleden, maar daar geniet ik o zo hard van!”

Jouw levensfilosofie?

“Doe wat je graag doet! Het leven is veel te kort om dingen te doen die je niet graag doet. Stel je dromen niet uit en begin vandaag al een je droomleven, want dat maak je volledig zelf. Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor jouw leven. Dus maak er dan ineens het beste van en wacht niet tot het te laat is.”

Jouw favoriete quote?

‘Don’t dream your life, live your dream.’ 

Jouw favoriete schrijver

“Eerlijk? Ik lees heel weinig. Vroeger las ik nooit, momenteel ben ik drie boeken tegelijk aan het lezen. Ik vind het belangrijk om te blijven bijleren als diëtiste. Om mezelf te blijven uitdagen. Daarom ben ik momenteel het ‘F*uck it dieet’ van Caroline Dooner aan het lezen over anti-diëten. Ook ben ik het ‘Pimp your food’ boek aan het lezen van Virginie Schoelinck. Op deze manier wil ik leren om mooiere food foto’s te maken. Als laatste ben ik tussendoor nog ‘Blijven ademen’ aan het lezen over hartcoerentie en stress. Super waardevol bij mensen met stress en dus ook PDS’ers. (Prikkelbaredarmsyndroom).”

Jouw favoriete beauty product/parfum?

“Ik ben helemaal weg van Rituals. Deze geuren zijn echt zalig. Momenteel ben ik een echte fan van de geur ‘Savage Garden’. Ik heb een zalige kaars en geurstokjes in mijn bureau staan.”

Jouw verslaving?

“Ik ben verslaafd aan chocolade en aan decoreren. Ik kan echt niet zonder chocolade. Zo simpel is het. Ook houd ik enorm van decoreren. Het geeft mij rust als ik het thuis super gezellig maak. Daar haal ik enorm veel voldoening uit.”

 Jouw favoriete restaurant?

“Oeps, ook dit heb ik niet. Wel hou ik van kleine, gezellige brasseries. Waar je gezellig buiten kan zitten en genieten van een mooi uitzicht.”

 Wat was jouw geluksmoment vandaag?

“Vandaag is fotoshoot day. I love it! Ik hou ervan om mij mooi te kleden en leuke foto’s te maken voor op Instagram.”

Wat is typisch jou?

“Ik ben super gevoelig (HSP) dus ik kan enorm genieten van de kleine dingen. Ook ben ik een zeer perfectionistisch iemand. Ik wil altijd alles goed doen en heb weinig geduld. Ik wil al super lang een hond kopen. Een Golden retriever of een Duitse herder, maar waar ik nu woon is het veel te klein. Als ik groter woon komt er meteen een hond in huis. Ik heb ook een sterke mening (vooral dan als diëtiste). Ik kan echt boos worden als ik bijvoorbeeld continue dieetreclame zie op tv. Waarom moeten we allemaal afvallen? Dat mag toch niet ons levensdoel zijn?

Wat zouden meer mensen moeten doen?

Mensen zouden zich veel minder moeten bezig houden met wat anderen van hun denken. Het is jouw leven en niet dat van een ander. Ook zouden ze hun gewicht moeten kunnen loslaten. We hebben toch ook niet allemaal schoenmaat 36, waarom is dit dan wel een streefdoel voor ons lichaam? Vooral op de sociale media zien we enkel ‘slanke’ vrouwen, maar deze zijn toch niet mooier dan volslanke vrouwen? Elke vrouw heeft zo wel haar onzekerheden, maar het leven is veel te kort om continue bezig te zijn met je gewicht en uiterlijk. Geniet en leef. En laat je gewicht los. Dat is de enige manier om echt alles uit het leven te kunnen halen. Iedereen is prachtig op zijn eigen manier.”