Klik hier, scan en ontdek meer

In onze rubriek Eerste klas vrouw laten we deze keer de Nathalie Steensels uit Bree aan het woord. Nathalie is actief als kunstenaar, coach en make-up artieste. Maar wil in de eerste plaats mensen vooral dichter bij zichzelf brengen. Verder is Nathalie een echte natuurmens.

Wat is jouw relaxritueel?

Nathalie: “Wandeling of lopen door het bos. Het vraagt wel een inspanning maar ik voel me erna weer helemaal opgeladen. Verder schrijf ik dagelijks om op die manier te reflecteren over het verloop van mij dag, hoe ik me voelde, wat mijn gedachtes zijn, waar ik dankbaar voor ben,…  Dit zorgt ervoor dat ik een goede nachtrust heb, en ik de dag erna fris en fruitig kan beginnen.”

Jouw levensfilosofie? 

“Blijf altijd in je eigen kracht staan. Blijf altijd trouw aan jezelf. Doe niet iets om anderen gelukkig te maken als jij er niet gelukkig van wordt. Als het voor jou fout aanvoelt, doe het dan niet! Jezelf op de eerste plaats stellen is geen egoïstische keuze. Als jouw basis eerlijk, oprecht en liefdevol is, gaan anderen je daarvoor heel dankbaar zijn. ”

Jouw favoriete quote?

“Achter elke donkere wolk schijnt er licht. Ik heb al veel meegemaakt maar ben ondanks alles altijd positief gebleven.  Omdat ik er in geloofde dat alles een reden had en ik zelf koos voor een lang leerrijk pad.  Zo is ook de passie ontstaan om mensen dichter tot hun zelf te brengen.”

Jouw favoriete drankje?

“Matcha latte, mijn dagelijkse ochtendritueel.”

Jouw favoriete beautyproduct?

“Lippenstift. Dit heb ik waarschijnlijk van mijn oma geërfd. Met een lippenstift kan je veel camoufleren o.a vermoeidheid.”

Jouw verslaving?

“Tekenen. Waar ik ook kom ik zal altijd een pen en een schetsboek bij me hebben. In elke koffiebar, kennen ze me als het meisje dat altijd aan het tekenen is en tussendoor eens weg droomt.”

Jouw favoriete restaurant?

“Zus en zo te Bocholt. Ik hou van de wereldkeuken. Thuis heb ik ook een groot assortiment kruiden.”

Wat was vandaag jouw geluksmoment?

Terwijl ik vandaag aan het lopen was, vloog er een vogeltje net voor me weg. Ze had geen schrik en bleef sierlijk voor me uit vliegen. Ze was precies aan het dansen. De zon schitterde op haar vleugels. Het was een kleurrijke vogel die ik nog nooit eerder had gezien. Het was een heel speciaal moment voor me. Kreeg er zelfs tranen van in mijn ogen. Wanneer je de kleine dingen begint te zien, ontdek je vele geluksmomenten op je dag.”

Wat lees, kijk en luister je om gevoed te blijven?

“Ik luister graag naar klassieke muziek en jazz. De muziek geeft me nieuwe inzichten en ideeën. Ook ben ik fan van Kaminanda, het neemt je even mee naar een andere wereld. Lezen doe ik ook heel graag. En dan vooral boeken die te maken hebben met de mens, hoe wij in elkaar steken, hoe onze hersenen werken, waarom we angstig zijn,… die lees ik vaak in één keer uit! Zo leer ik mezelf beter te begrijpen en leer ik om meer van mezelf te houden om wie ik werkelijk ben. Ik bewonder ook de natuur heel aandachtig tijdens mijn wandelingen en looptochten. Dit is een grote inspiratiebron voor mijn kunst.”

Wat is typisch jou?

“Ik ben een echte creatieveling. Ik straal als ik mijn tekenpen, penseel of fototoestel in mijn handen heb.”

Wat zouden meer mensen moeten doen?

“Zichzelf onvoorwaardelijk liefhebben. Heb jezelf lief want je bent uniek om wie je werkelijk diep vanbinnen bent.”