Nu we weer meer naar kantoor zullen gaan, zal ook een zakelijke look vaker uit de kast komen. Maar hoe creëer je zo’n look? En wat zijn de valkuilen? Wij adviseren met een overzicht van de do’s en don’ts voor een zakelijke look.

Goed geknoopt

Als je je als vrouw zakelijk wilt kleden, is een blouse en of geklede top een goede basis. Let er hierbij op dat de mouwen lang genoeg, maar niet té lang zijn. De ideale lengte ligt ter hoogte van je pols of je elleboog. Als je kiest voor een blouse, let er dan op dat die mooi sluit ter hoogte van de borst zonder dat het stof gaat trekken.

Collectie S. Oliver

Ga eens zitten

Natuurlijk kan je een blouse of top afwisselen met een trendy jurk. Spelregels voor een zakelijk look zijn de juiste lengte en mouwtjes. Zorg dat de jurk niet te kort is in zithouding en bedekte schouders hebben de voorkeur.

Op safe gespeeld

De blazer is altijd een veilige keuze voor een zakelijke look. Je kan op veilig spelen en kiezen voor een exemplaar in grijs of zwart. Maar wil je toch wat meer fashion uitstralen, dan kan je gerust kiezen voor een meer opvallende kleur. Kies in dat geval voor onderkleding in rustige tinten.

Collectie Scotch and Soda

Weg met de panty?

In echt zakelijke omgevingen zie je nog wel eens een panty opduiken. En dan vooral in zwart of huidskleur. Een panty in huidskleur moet zo weinig mogelijk opvallen. Zorg dus dat je kiest voor een tint die het best bij je eigen huidskleur aansluit. Vermijd daarbij glanzende stoffen. Dit najaar zijn de hoge laarzen weer helemaal terug. Die kies je als je zoekt naar een meer fashionable outfit.

Eerste indruk

Als je bij klanten over de vloer komt, verschijn je vaak in een jas. Daarom verdient ook die de nodige aandacht. Een langere jas heeft vaak een meer zakelijke uitstraling. Kwestie van meteen een eerste goede, zakelijke, indruk te maken.

Collectie Guess

Finishing touch

Kies tenslotte voor stijlvolle pumps of stijlvolle loafers/mocassins. Ook die duiken dit najaar volop op. Hou het qua accessoires sober. Liever 1 mooi accessoire dan een overdaad. Een stijlvolle handtas zorgt voor een geslaagde finishing touch.

Collectie Unsia

Wie ben jij?

Vergeet bij het kiezen van een (zakelijke) outfit nooit wie je bent en waar jij je het best in voelt. Ben jij een stoerder type? Hijs je dan niet in een strakke jurk en pumps. Kleed je je graag wat vrouwelijker, dan kan dat ook in een zakelijke look. Onthoud nog dat kwaliteitsvolle stoffen sowieso een degelijke look uitstralen.