Kamerplanten zijn geen vluchtige hype meer. De urban jungle en het decoratieve binnengroen zijn blijvers. Wij inspireren dan ook graag met planten en accessoires. Hoezo, grijze herfst?

 

Do’s & don’ts voor kamerplanten in herfst/winter
• Geef je planten echt minder water dan in de zomer. Controleer geregeld met je vingers of de potgrond is uitgedroogd.
• Droge lucht, daar houden de meeste kamerplanten niet van, en laat dat nu net het probleem zijn als de verwarming weer aan gaat. Trakteer ze daarom geregeld op een douche met een plantenspuit. Hang een vintage waterbakje aan de verwarming – ververs het water regelmatig! – en zet planten in een groepje bij elkaar.
• Bescherm je planten tegen eventuele tocht door ze niet op de vensterbank maar iets verder van het raam te zetten.
• Geef de planten geen extra plantenvoeding.

Deze plant wil iedereen hebben

Dit is ‘m, de plant die volgens experten de meest populaire kamerplant van de komende jaren wordt: de Philodendron birkin. Met zijn licht- en donkergroene blad met geelwitte strepen, steelt hij in elk interieur ongetwijfeld de show. De plant vindt zijn oorsprong in het tropisch regenwoud en houdt dus van een lichte, warme plek uit direct zonlicht, en een vochtige omgeving. Vaak sproeien is dus de boodschap! Gieten doe je pas als de grond droog aanvoelt.

Foto: www.plnts.com

Extra plaats voor groen
Voor mij is dit met stip de mooiste manier om je vensterbank uit te breiden en zo in een handomdraai meer ruimte voor groen te maken. De stalen vensterbankklemmen met plateau zijn in hoogte verstelbaar en roteerbaar.

Esschert Design
Te koop in wit, zwart, groen en… goud en van S tot L
adviesprijzen: 14,75 – 20,75 euro
www.esschertdesign.com