Dit zijn de najaarstrends

Het wordt een gewaagde herfst op het vlak van mode. Dit seizoen balanceert netjes tussen kinky en zedig, met veel leder, ruches en androgyne details. Laten we zeggen dat je de week begint met een nette geklede look en hem eindigt in een rebelse rock outfit!

1. More is more
We zien opvallende details in de herfstcollecties: van een prominente pofmouw, tot weelderige ruches en verleidelijke franjes die je outfit een sexy toets geven. 

2. Fetisj feestje
Schuilt er in jou iets stouts? Dan kan je dat extra benadrukken met een modieuze keuze. Dit najaar zijn leder en latex heel erg trending. We zien korte, schattige jurkjes, potloodrokken en stoere jackets. Leder op leder – straight from the nineties – is trouwens weer helemaal oké! 

3. In het gareel
Ben je meer voor het klassieke? De geklede trend duikt ook dit najaar op. Denk aan ruitjes, cardigans en blazers met nette borstzakken en geaccentueerde tailles. Ook de rijlaars is terug van weggeweest, zowel in een elegante variant met een fijne hak als in een chunky, stoere versie. Die laatste kan je combineren met een ‘Little House on the Prairie’ maxi dress.

4. The bigger, the better
Oversized silhouetten met een minimalistische look blijven aan zet. Denk aan losse maatpakken, jurken of hemden in neutrale tinten. Niet alleen in kleding, maar ook in schoenen wordt er geëxperimenteerd met oversized. Een elegante naaldhak met een uitgesproken vierkanten tip? Het kan allemaal! 

Lederen vest, Caroline biss, prijs op aanvraag, www.carolinebiss.com

Blouse met pofmouwen, Object, adviesprijs; 29,99 euro, www.objectci.com

Maxi dress IKKS, adviesprijs: 245 euro www.ikks.com

Cardigan Marciano, prijs op aanvraag, www.marciano.guess.eu

Mandy Kourkouliotis