Rosé wordt alsmaar populairder onder wijnliefhebbers. Vooral op een terrasje tijdens de eerste warme lentezon is de lokroep van een verkwikkend glaasje rosé vaak onweerstaanbaar. Het verschil in smaken en gedaantes is erg groot, ook in het aanbod van onze vaste wijnpartners. We proefden ons een weg en brengen de voor ons beste vijf rosé wijnen onder en boven de 10 euro. Voilà! La vie en rosé comme il faut! Tchin-tchin, op een goede zomer!

monardprovino.be
Les Tapisseries 2021
Dom. de Fontarèche – Pays
6,90 euro
Loepzuivere neus van meloen, granaatappel en rozenblaadjes. Lekker fris fruit in de neus, met een mooi zoet toetsje. Ongetwijfeld een ‘allemansvriend’. Lekker bij meloen met gerookte ham, oosterse keuken of fingerfood. Onbevangen lekkere fruitige en correct gemaakte rosé die iedereen zal plezieren. Steevast kwaliteit in mooie verhouding tot de prijs.

 

baetenvinopolis.be
Syrah 2021
Luc Pirlet – Pays d’Oc
7,55 euro
We zien een mooie volle kleur in het glas, erg helder en zuiver. In de neus: aangenaam fris fruit van rode besjes, aardbei en framboos en ook de geur van rozenblaadjes. Een breed inzetbare rosé zoals het hoort. Aperitief, salades,… de zomerkeuken. Allemansvriend en kwaliteit verzekerd en dat tegen een leuke prijs.

licata.be
Grotte Sul Mare 2020
Carminucci – IGT Marche
7,99 euro
Mooie licht roze heldere kleur. We ruiken stekelbes, rode besjes met hints van lychee. In de mond fijne frisse zuren die hand in hand gaan met een mooie volle rondheid. We proeven aangenaam fruit, maar zonder zoet te zijn. Met deze Italiaan kan je wel wat kanten uit. Zeker erg geschikt als aperitief, maar ook bij verfijnde vis, of bij zomerse salades, pizza Napoletana enz…

 

adbibendum.net
Rumeurs 2021
Ch. de l’Escarelle – IGP Mediterranée
9,95 euro

Mooie heldere kleur. Voor de gastvrije momenten onder vrienden. Deze blend van Grenache, Syrah en Cinsault heeft elegantie en toch voldoende spankracht van aperitief over pizza tot lichte vleesgerechten. Zeer zomers en feestelijk etiket dat het tafelen met vrienden dat tikje meer geeft. Het is een cliché dat nog steeds klopt: in de Provence kunnen ze goede rosé maken.

 

adbibendum.net
Los Conejos Malditos 2021
Más Que Vinos – Tierra de Castilla
9,85 euro
Een Spanjaard die komt met een schroefdop, lekker handig. Gulle neus van rijpe perzik en rood schepsnoep. Dat trekt zich aangenaam door in de mond. Een typische rosé voor als de Spaanse temperaturen in het land zijn. Vlotte doordrinker die zich ook makkelijk laat combineren. 100% Tempranillo. 100% fun.

monardprovino.be
L’Ostal 2021
Famille JM Cazès – Pays d’Oc
10,90 euro
Van de eigenaars van Lynch-Bages, het top-château in de Médoc (Bordeaux). Deze familie zette ook mooie stappen aan de andere kant van het Franse zuiden. Ja, wijn maken kunnen ze duidelijk wel. Hier met Grenache en Syrah. Lekkere droge en frisse wijn met interessant gebalanceerde geuren en smaken. Voor een verfijnd apero-moment of nadien bij gekookte zalm, asperges,… Erg lekker.

 

licata.be
Parüss 2021
Parusso – DOC Langhe
12,97 euro
Sexy nieuwsgierig makende neus van bloemen, citrus en aardbeitjes. Mooie frisse afdronk. Met Nebbiolo maakt men schitterende wijnen in Piëmonte; en niet alleen rode zo blijkt. Serveer deze fruitige finesse bij de betere antipasto, salades, zalm, frittata van zuiderse groenten,…

baetenvinopolis.be
Garda Chiaretto 2021
Fam. Olivini – DOC Garda
13,95 euro
Terug naar Italië en wel naar de regio van het Gardameer… Hola! Een opstapje in prijs maar allesbehalve onterecht. Dit is een rosé met gastronomische ambities. Heerlijk bij de zuiderse viskeuken. De kruidige neus combineert ook prima met pesto rosso, tonijn, zalm, aubergine, kipsatés op de BBQ, arrosticini, bruschettas,… A tavola!

adbibendum.net
Château Lauzade 2021
Côtes de Provence
15,95 euro
Bijna middaguur, een terrasje in Saint-Tropez, kijkend naar de jachten en passerende beau monde, it’s wine o’clock! Dit is hoe een verfijnde rosé hoort te zijn. Heerlijk evenwichtige blend van Grenache, Cinsault en Syrah. Zeer verfijnde en aangename rosé uit de ‘bakermat’ van de betere rosé… de Provence! Mon dieu, dit is genieten!

 

baetenvinopolis.be
Ultimate Provence Up 2021
Ch. De Berne – Côtes de Provence
19,90 euro
Niet alleen de fles met gegroefde arcering is mooi. Ook de inhoud mag er zijn. Volledig biologisch gemaakt en op evenredige basis van Cinsault, Grenache en Syrah, aan- gevuld met 10% Rolle. Abrikoos en citrus treden op de voorgrond, even- tuele zorgen instant op de achtergrond. Klasserosé voor bij de betere lichte BBQ met een Mediterraanse toets. Zeker ook om gewoon van te genieten met je beste vrienden. Deze topper ga je deze zomer ongetwijfeld vaker zien in de betere Limburgse horecazaken!